Glyptoteket fejrer Halloween: En rejse til dødsriget

Foto: Pixabay.com

Dyk ned i mumiernes fascinerende verden og opdag oldtidens ægypteres liv og ritualer, når Glyptoteket fejrer Halloween.

Det er snart Halloween og i forbindelse med årets mest uhyggelige dag, tager Glyptoteket dig med på en rejse til dødsriget.

Alle interesserede voksne kan dermed blive klogere på mumiernes fascinerende verden i museets gravkammer.

Her ligger der nemlig to ægyptere med en over 2.000 år lang historie. Fra livet langs Nilen i oldtidens Ægypten til vejen ind i dødsriget.

Det er museets ægyptolog, Tine Bagh, der vil guide dig på en rejse gennem oldtidens ægypteres liv, deres gudetro, begravelsesritualer og dødsrige.

Tine Bagh vil dele sin viden om forstyrrelser i gravkammeret, arkæologiske udgravninger og mumiernes rejse til museer verden over.

I løbet af dagen får man en unik mulighed for at høre fascinerende historier og anekdoter fra en tid, hvor man kunne købe mumiepulver på apotekerne, og hvor borgerskabet arrangerede mumieudpakninger for underholdningens skyld.

Samtidig kan man både før og efter oplægget selv gå på opdagelse i Glyptotekets ægyptiske gravkammer.

Du kan læse mere om programmet for dagen her.

Glyptoteket har åbent mellem klokken 10 og 21 i allehelgensaftenen torsdag den 31. oktober. Så der er rig mulighed for at opleve museet efter mørkets frembrud.

Der er en markant fremgang af børnefamilier på Glyptoteket. Museet glæder sig over fremgangen og lancerer samtidig et børnekort.