Danish Music Awards Jazz 2024: Klar til rekordstor fest

Illustrationsfoto.

Danish Music Awards Jazz 2024 præsenterer rekordhøjt antal indstillinger og nye kategorier, der fejrer mangfoldigheden i dansk jazz.

Mandag den 9. december danner Store Vega for anden gang rammen om Danish Music Awards Jazz. Aftenens vært, Kresten Osgood, vil guide publikum gennem uddelingen af otte prestigefyldte statuetter.

Udover prisuddelingen kan publikum dog ogdå se frem til musikalsk underholdning fra en række talentfulde kunstnere, herunder Maria Bertel Monophonic og Bissesvinet.

Nu offentliggører DMA Jazz 2024 årets nominerede og annoncerer tilmed to nye kategorier for at favne bredere på den danske jazzscene.

Det skriver musikmagasinet GAFFA, hvor du også kan se årets nominerede.

I år er konkurrencen hårdere end nogensinde før. Hele 218 danske jazzudgivelser er nemlig blevet indstillet til Danish Music Awards Jazz, hvilket er et rekordhøjt antal udgivelser.

Til sammenligning var der i 2022 indstillet 179 udgivelser i alt.

I en pressemeddelelse fremhæves det ligeledes, at hovedakademiet har arbejdet intenst, lyttet nøje og voteret sig frem til et nomineringsfelt, der både afspejler bredden og den høje kvalitet i dansk jazz.

Derudover har de lavet et liveakademi som noget nyt. Dette har til hensigt at nominerer livemusikere og spillesteder i to nye kategorier – Årets Livenavn og Årets Scene.

‘Vi ønsker at hylde mange forståelser af musikalsk kvalitet såvel som mangfoldigheden af dygtige jazzmusikere i Danmark. I JazzDanmark kræver diversitetsarbejdet løbende evaluering og tilpasning. Vi har i flere år brugt blindlytning, hvor akademimedlemmer først senere får kendskab til kunstnerne bag de indstillede udgivelser. Denne metode har haft både fordele og ulemper. Sidste år introducerede vi en ny metode,’ fortæller Danish Music Awards Jazz i pressemeddelelsen.

Folkeklubben trækker sig fra rampelyset. Det danske popband har brug for at samle inspiration, skrive sange og indspille nyt materiale.