Aalborg er DM-finaleklar efter stærk anden halvleg

Med en sejr på 34-25 i den anden semifinale over Skjern er Aalborg klar til dette års DM-finale i Herreligaen

Favoritten Aalborg Håndbold levede søndag op til forventningerne og spillede sig i DM-finalen i Herreligaen, da Skjern Håndbold på udebane blev besejret med 34-25 i den anden semifinalekamp.

Torsdag havde de nordjyske vicemestre vundet 29-26 over Skjern i den første semifinale på eget halgulv.

Ligesom i den første kamp var landsholdsmålmand Niklas Landin ukampdygtig med en øjenskade, men igen leverede erstatningen Fabian Norsten en fortrinlig kamp i Aalborg-målet.

Norstens redninger blev sammen med en velspillende Aalborg-offensiv i anden halvleg forskellen, da nordjyderne trak fra hjemmeholdet og suverænt sikrede sejren.

Særligt Mads Hoxer og svenske Lukas Nilsson leverede i angrebsenden for Aalborg. De to endte begge på seks scoringer, mens Norsten i målet endte med en redningsprocent på 37.

Mikkel Hansen, der er i gang med sit sidste DM-slutspil i karrieren, sluttede ligeledes kampen på seks mål.

Skjern fulgte ellers fint med i indledningen, hvor det var to stærke defensiver, der åbnede kampen.

Fysikken var i højsædet i begge ender af banen. Som første halvleg skred frem, fik Aalborg dog lidt bedre styr på angrebsspillet og gik derfor til pause foran 15-13.

Fra anden halvlegs start fik Skjern også gang i målscoringen, hvor særligt venstrebacken Noah Gaudin var godt skydende.

Det var dog kun for en kort stund, for Aalborg havde også for alvor fundet melodien angrebsmæssigt, og nordjyderne var derfor hele tiden et par mål foran værterne.

I løbet af anden halvleg blev niveauforskellen for alvor tydelig mellem mandskaberne, hvor fejlene blev flere og flere for Skjern, hvilket et skarpt Aalborg-mandskab kynisk udnyttede.

Det er endnu uvist, hvem modstanderen er for Aalborg i DM-finalen. Den anden semifinale mellem Ribe-Esbjerg og Fredericia skal afgøres i en tredje kamp, efter de to hold tidligere søndag spillede uafgjort for anden gang.