Arto er genåbnet! Legendarisk hjemmeside er tilbage

Hvis du voksede op i 00’erne, så er en ting næsten mere sikkert end amen i kirken: Du havde en Artoprofil

Legenden over de fleste andre legender – i hvert fald når det kommer til sociale medier og kendte danske hjemmesider – vender retur.

Arto!

Det står klart, efter ejerne bag sitet har opdateret Arto-startsiden og endnu en gang giver danskerne mulighed for at oprette sig som brugere på det sociale medie.

‘Vi har ikke i øjeblikket konkrete planer med Arto, men vi leger af og til lidt og ser hvad retning det går. Opret en profil og leg med – og kom med dine forslag. Brugernavne fra tidligere er ikke reserveret,’ oplyser ejerne bag det kendte og legendariske site.

Blev lukket i 2016

Det gamle Arto blev blev lukket tilbage den 1. juni 2016. Det skete ifølge stifteren Morten Borg, fordi hjemmesiden dengang ikke længere var en rentabel forretning.

Serverene blev for første gang tændt i 1998. Det var længe før, der var nogen, som overhovedet havde tænkt på begrebet sociale medier.

Arto havde i sin storhedstid over 800.000 aktive profiler med en målgruppe på personer fra ti år og opefter.

Hjemmesiden blev startet som et site med vittigheder, men udviklede sig siden til Danmarks største online fællesskab for børn og unge.

I 2006 blev forretningsområdet for Arto udvidet til også at omfatte abonnementer til mobiltelefoner. Derudover tilbød man også brugerne adgang via et program til mobiltelefonen.

I 2006 blev der også lanceret en international side med Arto.com. Sitet fik dog aldrig sit store gennembrud og blev mest brugt af danskere.

Du kan besøge det danske og nu genopståede site HER.

I nat er der sket en anden voldsom hændelse på Amager. Her er en 29-årig læge blevet stukket med kniv flere gange. En mand er i forbindelse med episoden blevet anholdt og sigtet for at have forsøgt at dræbe lægen.