Stor motorvejskø: Politiet advarer danskere

Som i flere af de andre dage er der søndag opstået kilometerlang kø ved den tyske grænseovergang

Syd- og Sønderjyllands Politi advarer søndag bilister om, at der er lang kødannelse ved Frøslevgrænseovergangen i sydgående retning.

Det skyldes ifølge politiet, at der er indført grænsekontrol.

Vejdirektoratet oplyser i den forbindelse, at bilister søndag ved 15-tiden skal forvente op til 30 minutters forlænget rejsetid på E45-motorvejen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bilister holder i lang kø ved grænseovergangen

Hvis man skal krydse grænsen til Tyskland, imens tyskerne er vært for EM i fodbold, skal man huske at have sit pas klar.

Det skyldes, at Tyskland har indført midlertidig grænsekontrol, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet gør opmærksom på, at der er kommet nye skilte ved grænseovergangen ved Frøslev, som omdirigerer trafikken.

I Frøslev bliver alle køretøjer nu samlet i et enkelt spor inden grænsen. Herefter skal lastbiler køre ligeud, imens biler og busser skal holde til højre og køre over rastepladsen Ellund Vest.

Det tyske indenrigsministerium har tidligere skrevet i en pressemeddelelse, at det tyske politi ville få mulighed for at lave grænsekontrol ved samtlige tyske grænser fra 7. juni.

Her fremgår det også, at alle rejsende skal have gyldige rejsedokumenter med, hvis de skal rejse ind i Tyskland.

Under turneringen vil over 500 politifolk fra andre lande også assistere tysk politi. De skal være med til at patruljere i byer, der er værter for kampe, men også hjælpe Tysklands føderale politi med deres opgaver.

Der skal spilles fodboldkampe i Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Köln, Leipzig, München og Stuttgart.

Udenrigsministeriet skriver i deres rejsevejledning til Tyskland, at danske forlængede pas og nødpas anerkendes ved indrejse og ophold i Tyskland.

Du skal dog være opmærksom på, at dit pas skal være gyldigt under hele dit ophold.

Tyskland har midlertidig grænsekontrol indtil 19. juli.

EM i fodbold starter fredag aften med en kamp mellem Skotland og Tyskland. Danmarks første kamp bliver mod Slovenien, og den bliver spillet søndag.