18. apr. 2023 - 18:33

Ville stikke af fra politiet: Kørte hensynsløst i bil med stjålne nummerpladerTo personer forsøgte at stikke af fra politiet i Kalundborg, da ordensmagten ville kigge nærmere på deres bil, fordi nummerpladerne var afmeldte.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

Annonce

Kl. 20.07 spottede en patrulje fra den præventive afdeling fra politiet i Kalundborg en personbil, som betjentene gerne ville kontrollere nærmere. Årsagen var, at de monterede nummerplader på bilen tilhørte et køretøj af et andet bilmærke – og som desuden var afmeldte.

Bilen kørte ad Nørre Alle, og da politiet ville standse bilen, satte føreren hastigheden op for at slippe væk fra patruljen.

Politiet fulgte efter den flygtende bilist, som under flugten foretog flere overhalinger højre om andre bilister. I flere tilfælde var hastigheden også langt over de tilladte 50 km/t i tættere bebygget område.

LÆS OGSÅ: Pantmaskine virkede ikke: Kunde slog butiksansat

Personbilen kørte rundt i nogle villakvarterer, inden føreren igen kørte ud på Nørre Alle og ind i området ved et supermarked, hvor to mænd sprang ud af bilen med lav hastighed – mens bilen fortsatte fremad og kørte ind i nogle indkøbsvogne og plastkasser ved supermarkedet.

Annonce

Politiet indhentede den mand, der havde siddet på passagersædet. Han viste sig at være en 30-årig uden fast bopæl.

Bilens fører gemte sig under en container, men ham fik politiet også anholdt. Han viste sig at være en 25-årig mand fra Gørlev.

Politiet mistænkte føreren af bilen for at være narko-påvirket under kørslen i bilen, som han i øvrigt ikke måtte køre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet.

Ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at selve bilen var meldt stjålet i marts måned i Korsør. Og i bagagerummet fandt politiet dunke med diesel samt udstyr til tyveri af brændstof.

Annonce

Passageren blev hurtigt afhørt og løsladt på stedet, mens den 25-årige fører fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han også blev afhørt.

Den 25-årige blev senere på aftenen løsladt, men sagen vil blive efterforsket yderligere. Politiet vil derefter vurdere, om hans kørsel i Kalundborg by kan karakteriseres som vanvidskørsel.ANDRE LÆSER OGSÅ