Familiefar dræbt af indbrudstyv: Nyt i sagen

I en frygtelig sag er der blevet rejst tiltale mod en 32-årig indbrudstyv, der i forbindelse med et tyveri også er tiltalt for at dræbe en familiefar med kniv.

Torsdag den 7. marts 2024 blev en 30-årig mand stukket med kniv i brystet foran sin bopæl i det nordøstlige Randers, og kort tid efter afgik han ved døden på stedet.

‘Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har rejst tiltale mod en 32-årig mand i en sag fra marts 2024, hvor en 30-årig mand ved sin bopæl i Randers NØ blev stukket med kniv og umiddelbart efter afgik ved døden. Den 32-årige har tidligere på året erkendt, at det var ham, der slog den 30-årige mand ihjel’

Sådan skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog anmeldelsen om episoden om aftenen kl. 21.29, hvorefter flere patruljer blev sendt til stedet. På vej til gerningsstedet spottede en patrulje fra Østjyllands Politi den formodede gerningsmand, som befandt sig på en nærtliggende tankstation og blev fundet i besiddelse af flere mistænkelige genstande, der kunne kobles til gerningsstedet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Blomster på stedet efter hændelsen fandt sted.

Han blev derfor anholdt og sigtet for drab, inden han dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i sagen.

Den 31. maj 2024 erkendte den på daværende tidspunkt 31-årige mistænkte gerningsmand under en indenretlig afhøring, at han slog den 30-årige mand ihjel på Guldregnvej i det nordøstlige Randers.

Nu har anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi vurderet sagen juridisk og rejst tiltale mod den nu 32-årige mand, der – foruden drab – også er tiltalt for flere øvrige strafbare forhold, skriver Østjyllands Politi i pressemeddelelsen.

‘En meget alvorlig sag’

”Der er tale en drabssag, så det er naturligvis en meget alvorlig sag. Naturligvis specielt omkring drabet på den 30-årige mand, men også om flere andre alvorlige forbrydelser, som der nu er rejst tiltalte i,” siger specialanklager Jesper Rubow fra Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Sagen mod den 32-årige mand vil blive ført som en domsmandssag med hovedforhandling den 1. november 2024 ved Retten i Randers. Der er på nuværende tidspunkt ikke afsat yderligere retsdage til sagen, da den 32-årige allerede på forhånd har erkendt drabet.

”Der har tidligere været afholdt en indenretlig afhøring af den tiltalte, hvor han har tilstået drabet. Jeg forventer derfor, at hovedteamet i retten bliver den straf eller sanktion, som den tiltalte 32-årige skal idømmes,” siger specialanklager Jesper Rubow videre i pressemeddelelsen.

Ikke den eneste sigtelse

Foruden drab er den 32-årige mand også sigtet for at have besiddet en kniv på et offentligt tilgængeligt sted og for forsøg på brandstiftelse og forsøg på indbrudstyveri fra den pågældende adresse i det nordøstlige Randers.

Han er derudover også tiltalt for to forskellige forhold af forsøg på våbenbesiddelse og for at have overtrådt våbenloven ved at have indført og besiddet i omegnen af 1.500 projektiler, som blev fundet på hans bopæl i Tranbjerg J i forbindelse med en ransagning efter hans anholdelse den 7. marts.

Den 32-årige mand har siddet varetægtsfængslet i sagen, siden han fredag den 8. marts 2024 blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi har nedlagt påstand om forvaring.

Presse-fotos.dk dækkede sagen, dengang den skete. Læs her om dengang, hvor konen og baby fik hjælp fra livgarden.