Bomberydder i aktion: Måtte sprænge 25 liter øl i luften

Der lød et ordentligt brag i det centrale Sønderborg, da bomberyddere måtte sprænge en fustage med 25 liter øl i luften.

Årsagen var, at der var skabt et gevaldigt overtryk i fustagen.

Til at foretage bomberydningen brugte sprængnings-eksperterne den kendte ‘Rulle-Marie’.

Bombesprængningen fandt sted på værtshuset SKAAL på Rådhustorvet i Sønderborg, og politiet havde forinden afspærret området og advaret folk mod det knald, der nok ville komme – og som også kom kort før klokken 18.

Indehaveren af cafeen, Lars Børsting, bekræftede inden sprængningen over for Sønderborg Nyt, at den skulle finde sted:

“Jeg kan bekræfte, at vi har en ølfustage, som er overgæret og dermed er blevet deform. Ølfustagen kommer fra en af vores leverandører, og vi har bedt om hjælp til at få den fjernet, så vi sikrer, at ingen personer kommer galt sted”

Advarslen fra Syd- og Sønderjyllands Politi lød:

“Politiet er i øjeblikket til stede ved værtshuset Skaal i det centrale Sønderborg. Der er problemer med overtryk i en øl-fustage. Og for en sikkerheds skyld er EOD (Explosive Ordnance Disposal dvs. bomberydderne, red.) på vej for at tage hånd om fustagen,” skrev de på Twitter.

Tilføjelsen lød:

“Der er ikke fare for menneskeliv, men der kan meget vel lyde et brag som følge af en kontrolleret eksplosion senere i aften. Respekter politiets afspærring på stedet.”

Presse-fotos.dk’s udsendte har bekræftet, at sprængningen har fundet sted, og at 25 liter øl derved gik tabt.

Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter på Twitter:

EOD sprang fustagen, og det skete uden problemer og uden skade på noget.