Unikke billeder: Kæmpe fiskerblokade i Jylland

Fiskere fra flere stedet i landet har mandag også arrangeret blokade i vandet ved Hirtshals i sympati med lastbilchauffører. Nu har Presse-fotos.dk unikke billeder fra aktionen

Mange lastbilchauffører har i protest mod regeringens kommende vejskat blokeret knudepunkter på de danske veje siden søndag aften; det gælder blandt andet motorvejstilkørsler, færgelejder og broer.

Mandag vil også mange fiskere vise sin støtte til chaufførerne.

Det gør sig blandt andet gældende i Hirtshals, hvor fiskere er sejlet ud fra Hirtshals Havn og blokeret for indsejlingen.

Mandag morgen har politiet været ude på havnen til kontrol.

Der er dog ingen meldinger om, at politiet skal være skredet ind.

SE OGSÅ: TO MÆND IDØMT FÆNGSEL FOR AT TVINGE FODBOLDTRØJE AF 16-ÅRIG

Presse-fotos.dk har som de eneste pressefolk fået lov til at komme med ombord på en af kutterne.

Bådene har fordelt sig rundt ved indsejlingen til Hirtshals Havn for at forstyrre Fjord FSTR, som er super ruten mellem Hirtshals og Kristiansand (Norge), men også Colur Line i at sejle ind i Havnen.

“Da Fjord FSTR kom i nærheden af de fiskekuttere, der havde lagt sig ud, gassede den voldsomt op og sejlede utrolig tæt på kutterne. På havnen bagefter blev der snakket om at ‘Kaptajnen måtte være syg i hovedet. Colur Line kom til syne cirka 30 minutter efter og standsede op i 15 minutters tid, inden den også sejlede i havn,” fortæller Presse-fotos.dks udsendte.

Klokken 17.00 mandag er der stadig mange kuttere i Hirtshals Havn.