Stor udrykning til adresse i København

Fredag formiddag er der sket en større udrykning til Østre Landsret i København, hvor en evakuering lige nu er iværksat

Københavns Politi er fredag ved 10-tiden rykket talstærkt ud til Østre Landsret i Nordhavn, hvor betjente netop har afspærret et område foran bygningen.

Det sker, fordi der er indleveret en bombetrussel mod retten.

‘Vi tager de nødvendige forholdsregler og har afspærret et område, således at der ikke er fare for borgere. Vi samarbejder med relevante myndigheder og vil opdatere løbende,’ oplyser Københavns Politi.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet har afspærret et område foran Østre Landsret

I forbindelse med bombetruslen er Østre Landsret blevet evakueret.

Advokat Berit Ernst var på arbejde som forsvarer i en straffesag, da bygningen pludselig blev evakueret. Hun fortæller, at evakueringen forløb udramatisk.

“Anklagemyndigheden var i gang med sin procedure, da retsmødet bliver afbrudt, og vi over højttalerne får besked om at forlade bygningen,” fortæller Berit Ernst til Ritzau

På nuværende tidspunkt har Københavns Politi ikke yderligere kommentarer til sagen.

Senere klokken 11.30 oplyser Københavns Politi, at man fortsat er i gang med at undersøge Østre Landsret.

‘Bygningen bliver lige nu gennemgået med bl.a. sprængstofhunde. Der er ingen fare for beboere og andre i de omkringliggende bygninger,’ lyder det fra politiet.

Politiet rykkede for under et døgn ud til en anden alvorlig hændelse i København, hvor en tilfældig person blev udsat for et gaderøveri. I den forbindelse blev gaderøveren kørt ned og er nu indlagt på hospitalet.

OPDATERING:

Københavns Politi oplyser, at søgningen i Østre Landsret er afsluttet, og at der ikke er fundet noget mistænkeligt.

‘Afspærringerne ophæves gradvist. Efterforskningen af sagen fortsætter, og vi har ikke yderligere informationer,’ lyder det fra Københavns Politi.