To mænd idømt fængsel for at tvinge fodboldtrøje af 16-årig

Arkivfoto

To unge mænd er idømt fængselsstraffe for at tvinge en 16-årig dreng til at udlevere en fodboldtrøje efter en Superligakamp i Aarhus

En dommer ved Retten i Aarhus har netop idømt en 22-årig mand og en 24-årig mand skyldig i at have tvunget en 16-årig dreng til at udlevere sin fodboldfantrøje efter en Superligakamp mellem AGF og Aab i Aarhus den 17. september sidste år.

Det skriver Østjyllands Politi.

De to unge mænd blev kendt skyldiuge i ulovlig tavng.

Det har resulteret i en straf til den 24-årige på tre måneders ubetinget fængsel, mens den 22-årige er blevet idømt 60 dages fængsel. 20 dage af de 60 er gjort betinget.

En 26-årig mand er i samme sag blevet frifundet.

”Ud fra de vidneudsagn, der blev givet i retten, stod det klart, at trøjen efter al sandsynlighed blev taget for at håne og ydmyge den 16-årige, og derfor valgte retten at dømme for ulovlig tvang. Nu vil jeg nærlæse dommen, og jeg forventer, at indstille sagen til vurdering af ankespørgsmålet for statsadvokaten ”, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft. 

SE OGSÅ: STORT POLITIOPBUD PÅ STATION

Det var den 17. september omkring klokken 19.30, at episoden fandt sted på Frederiks Alle kort efter, at kampen mellem AGF og Aab var slut.

Her blev den 16-årige tvunget til at udlevere sin fodboldtrøje, og da hans ven ville filme episoden til dokumentation , slog den 24-årige nu dømte mand mobilen ud af hånden på ham og tvang ham til at slette videoen.

Østjyllands Politi fandt dog senere videooptagelser, der viste, at AGF-fans gik rundt med en Aab-trøje i hånden.

Det fik politiet til at gå ind i sagen og kontakte den 16-årige.