08. nov. 2023 - 9:45

To kidnapnings-forsøg: 20-årig mand er anholdt!Arkivfoto

En 20-årig mand er blevet anholdt i forbindelse med kidnapning af to unge kvinder i Herning i den senere tid.

Det skriver tvmidtvest.dk

“Vi har en mand mistænkt, men det er endnu ikke afklaret, hvad sigtelsen lyder på,” siger Henning Præstegård fra lokalpolitiet i Herning til mediet.

Manden blev anholdt tirsdag klokken 20.45. Politiet vil endnu ikke bekræfte, om han er en af de to mænd, som politiet tidligere har udsendt signalement af.

LÆS OGSÅ: Efter to kidnapningsforsøg af unge kvinder: Politiet opdaterer

De vil heller ikke fortælle, hvor manden er anholdt.

I forbindelse med signalementerne blev der også omtalt en blå stationcar. Den bil har politiet fundet, men de vil ikke fortælle, hvor de har fundet den.

Ved det første kidnapningsforsøg i Herning forsøgte to mænd lørdag 28. oktober at tvinge en 22-årig kvinde i bilen. Ved det andet kidnapningsforsøg – også i Herning – torsdag 2. november var det en 18-årig kvinde, som to gerningsmænd forsøgte at tvinge ind i bilen.

LÆS OGSÅ: Ekspert advarer: ‘Unge kvinder er i fare’

I begge tilfælde lykkedes det for kvinderne at vriste sig fri, så det lykkedes ikke for gerningsmændene at bortføre nogen.

Det er ikke fastslået med sikkerhed, at det er de samme gerningsmænd. Men signalementet og den blå stationcar går igen i de to sager.

Den 20-årige skal i grundlovsforhør senere onsdag.

Midt- og Vestjyllands Politi skriver i en pressemeddelelse, at de vil begære lukkede døre, fordi de mistænker, at en medgerningsmand er på fri fod.

Opdatering: Politiet skriver i samme pressemeddelelse, at sigtelsen drejer sig om forsøg på frihedsberøvelse.