Spritny brandstation brændt ned til grunden

En spritny brandstation, som blev færdigbygget sidste år til et tocifret millionbeløb i euro, i det vestlige Tyskland, er brændt ned til grunden.

Ironisk nok så skyldes den voldsomme udvikling af branden, at brandstationen ikke havde nogle brandalarmer installeret.

For mindre end et år siden havde de i byen Stadtallendorf løftet sløret for den nye brandstation.

Tidligt onsdag morgen blev de lokale beredskabstjenester involveret om en brand, som var startet i et køretøj før den hurtigt spredte sig til hele bygningen.

10 meter høje flammer stod op af den nye brandstation. 170 brandmænd kæmpede for at slukke ilden, inklusiv medlemmer af det lokale frivillige brandvæsen.

Heldigivis kom ingen af de involverede til skade, men 10 brandbiler blev totalskadet i forbindelse med branden.

Kort efter lettelsen over, at ingen kom til skade, spredte der sig en vantro brandmændende imellem. Det viste sig nemlig, at den nyanlagte brandstation ikke havde nogle brandalarmer installeret.

Derefter voksede foragelsen og forvirringen over, at det øjensynligt ikke var et lovkrav.

Brandmændende, der skyndte sig til stedet, blev følelsesladede ved synet af deres egen station, som var brændt ned til grunden, skriver The Guardian.

“Det er et mareridt for en brandmand. Ingen ønsker at skulle slukke sin egen brandstation,” siger distriktets brandinspektør, Lars Schäfer, til tyske medier og tilføjer, at omkostningerne ved skaden blev anslået til 20-24 millioner euro.

Han forklarer yderligere, at det ikke var lovpligtigt for dem at installere en brandalarm, fordi den tilhørte den lokale kommune og blev klassificeret en bygning der opbevarede udstyr, men ikke en brandstation.

En talsmand for kommunen sagde, at en brandsikringsmur havde stoppet flammerne i at sprede sig til en separat fløj af bygningen.

Årsagen til branden er endnu ikke klarlagt, men de første rapporter tyder på, at en batterioplader kan være overophedet.

Den nyeste måling viser hvilken minister der er mest populær blandt danskerne.