12. jan. 2023 - 11:43

Solgte e-cigaretter med jordbærsmag til børn: Der venter store bøderDer venter en række kiosker store bøder, efter at de har solgt e-cigaretter med bl.a. jordbær- og colasmag til børn helt ned til ti år.

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i en pressemeddelelse, at de sammen med andre myndigheder – bl.a. SKAT – har gennemført en kontrol med otte kiosker i Køge, Solrød og Greve, hvor de i alt fandt næsten 700 ulovlige såkaldte puff-bars med 59 forskellige smags-varianter. De er solgt til børn ned til 5. klasse.

Puff-bars er e-cigaretter, der kun kan bruges en gang.

Det kan godt være, de smager af jordbær, cola eller vandmelon, men de indeholder tre gange så meget nikotin som almindelige cigaretter. Det er derfor let at blive afhængig af dem.

LÆS OGSÅ: Død mor stjålet fra bil: Asken hældt ud over græsset

Det er kun tilladt at sælge e-cigaretter med tobaks- eller mentolsmag – og kun til personer over 18 år.

Desuden fandt politiet også ulovlig snus og vandpibetobak i nogle af kioskerne.

Nogle butikker havde ikke dokumentation på, at have betalt afgift af de varer, de solgte, nogle havde ikke styr på mærkningen af varerne, og enkelte kiosker havde ikke synligt skiltet med smileyordningen.

I alt venter der bøder på tilsammen 600.000 kroner.

Ifølge Ritzaus Bureau blev der i to ud af de otte kiosker fundet personer, der arbejdede, mens de modtog sociale ydelser.ANDRE LÆSER OGSÅ