12. sep. 2023 - 18:48

Russisk viceminister er nægtet adgang til DanmarkFor nylig lød det, at antallet af medarbejdere på den russiske ambassade i Danmark bliver reduceret

Den russiske vice-sundhedsminister, Oleg Salagaj, er blevet nægtet adgang til Danmark, hvor han ville deltage i et arrangement hos verdenssundhedsorganisationen WHO.

Annonce

Det oplyser den russiske ambassade tirsdag ifølge det statslige russiske nyhedsbureau Tass.

– København er vært for en WHO-regionalkonference den 12.-14. september. Den russiske vice-sundhedsminister Oleg Salagaj skulle deltage i det. Han blev dog nægtet adgang til Danmark i Kastrup Lufthavn, skriver nyhedsbureauet.

Ritzau har spurgt Udenrigsministeriet, der undersøger sagen.

I starten af september lød det, at antallet af medarbejdere på den russiske ambassade i Danmark bliver reduceret. Den skal fremover svare til størrelsen på bemandingen på Danmarks ambassade i Rusland.

Det betyder, at der bliver sendt ti diplomater hjem fra ambassaden.

Annonce

Det betyder et loft på fem diplomater og 20 ansatte fra det administrative og tekniske personale.

Der har over længere tid været forhandlinger om visum til medarbejderne ved den danske ambassade i Moskva.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) sagde dengang til DR, at man “trækker en streg i sandet” som følge af de russiske forsøg på at få visa til efterretningsofficerer.

– Hver gang møder de op med forslag til nogle mennesker, som skal til København, som i virkeligheden er udeklarerede agenter, og dem vil vi ikke have, sagde han til DR.

Annonce

Reduktionen skal være gennemført senest 29. september.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER