Nu taler Mette Frederiksen om koranafbrændingerne

“Det er ikke en ytring at brænde bøger, og derfor er det heller ikke en indskærpelse af ytringsfriheden, hvis det bliver ulovligt at brænde religiøse skrifter”

Sådan siger statsminister Mette Frederiksen (S) til Weekendavisen.

Det er første gang, Mette Frederiksen udtaler sig om den seneste tids uroligheder om afbrændinger af hellige skrifter. Statsministeren mener ikke, at der er tale om indskrænkning af ytringsfriheden, hvis man forbyder afbrænding af hellige skrifter.

 “Jeg kan ikke lide, at man brænder bøger af. Og indtil for ganske få år siden kunne man heller ikke gøre det omkostningsfrit i Danmark. Så der er mange forskellige aspekter i det her, men det, at vi er i en ny geopolitisk virkelighed, spiller selvfølgelig ind”, siger statsministeren til mediet.

Både Sverige og Danmark er de eneste lande, der tillader afbrændinger af koran, bibel og toraen. Denne beslutning kan have “sikkerhedsmæssige konsekvenser”, fastslår regeringen.

Hvis Danmark bliver isoleret på den internationale scene, kan det give store konsekvenser, fordi Danmark arbejder hårdt for at skabe alliancer og partnerskaber overalt i verden.