02. feb. 2023 - 11:55

Hus brød i brand: Reddet af naboens hund!Arkivfoto

En 63-årig kvindelig husejer kan takke naboens hund for, at hendes hus kun fik små skader, da huset onsdag brød i brand.

Brandvæsenet modtog en alarm onsdag kl. 19.56 fra Strøby. Branden var opstået i anmelderens nabo-bolig, som er er en ud af fire boliger i en rækkehusbebyggelse. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapoort.

Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor de kunne konstatere, at der ikke var nogen hjemme på adressen, hvor der var brand.

Naboen oplyste til politiet, at hendes hund var begyndt at gø, så hun lukkede den ud i haven, fordi hun troede, at hunden skulle tisse.

LÆS OGSÅ: Dødsfald på skib: Politiet sigter fem mand for drab

Da hunden blev ved med at gø, undersøgte naboen årsagen nærmere. På den måde opdagede opdagede hun branden i den 63-åriges bolig.

Brandvæsnet fik hurtigt fået slukket branden, der kun havde forårsaget mindre brandskader i stuen og i køkkenet. Branden havde dog udviklet en del røg, så der skulle foretages en kraftig udluftning.

Den 63-årige beboer blev underrettet om branden og ankom til stedet – men måtte dog finde et andet sted at overnatte. Det hang sammen med, at politiet skal undersøge brandstedet for at finde frem til årsagen til brandens opståen.

Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet afsluttede de indledende undersøgelser kl. ca. 21.30.ANDRE LÆSER OGSÅ