Her er påskens travleste dage: ‘Meget svært at undgå kø’

Arkivfoto

Onsdag går mange danskere på påskeferie. Og det kan mærkes på vejene.

Især onsdag mellem 14 og 18 og torsdag mellem 10 og 14 vil der være travlt i trafikken.

Det siger Martin Rytoft, der er vagthavende i Vejdirektoratets trafikcenter.

– Mange sætter kursen mod familiesammenkomster eller sommerhus, og derfor forventer vi en del travlhed på vejene onsdag eftermiddag og torsdag formiddag.

– Så hvis man kan køre uden for disse tidsrum, vil man formentlig undgå den værste trafik, siger han.

Det er særligt fra hovedstadsområdet og mod Jylland, der vil være mest trafik.

På den sønderjyske motorvej E45 mod den dansk-tyske grænse vil der også være mange biler, siger Martin Rytoft.

LÆS OGSÅ: Lastbilchauffør fængslet og udvist: Vendte lastbil på motorvejen

Også Sund & Bælt, der ejer og driver Storebæltsforbindelsen, forventer stor travlhed i påsken. Særligt skærtorsdag må der forventes længere rejsetid, lyder det.

Her lyder opfordringen, at man har tålmodighed og hvis muligt benytter sig af sin brobizz for den hurtigste vej gennem betalingsanlægget.

– Mens der er flere ting, som man kan gøre for at lette turen over Storebælt – eksempelvis benytte automatisk betaling i de grønne ekspresbaner og sikre sig, at ens bizz eller nummerpladebetaling virker – må man som trafikant i de travle rejseperioder være indstillet på ekstra rejsetid.

– Det er meget svært at undgå, når mange mennesker rejser på samme tid, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen i en skriftlig kommentar.

I alt forventer Sund & Bælt, at 250.000 biler vil benytte betalingsanlægget i løbet påskeferiens fem dag. Det svarer til cirka det antal, der krydser broen på en almindelig uge.

Hjemrejsetrafikken senere på ugen og anden påskedag vil formentlig ikke blive lige så travl, som udrejsetrafikken onsdag og torsdag, vurderer Vejdirektoratet.

– Den bredes ofte over flere dage. Vi har ikke noget erfaringsmæssigt bevist på, at trafikken klumper sig sammen på særlige tidspunkter, fordi der flere dage at rejse hjem i, siger Martin Rytoft.

Storebæltsbroen forventer flest hjemrejsetrafikanter påskesøndag og anden påskedag mellem 12 og 16.