18. feb. 2023 - 8:16

Fem etager højt stillads er væltet i boligområde i RoskildeÆblehaven

Beboere i boligområde skal blive indendørs, fordi flere store stilladser kan risikere at vælte i storm

Mere end 50 biler er blevet beskadiget, efter at dele af et stillads, der var fem etager højt, væltede i boligområdet Æblehaven i Roskilde.

Det fortæller Boye Rasmussen, som er vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Ritzau.

– Der er fare for, at flere stilladser i området på boligblokkene vælter, så vi har advaret alle beboerne om, at de ikke skal gå ud, siger han.

Politiet har afsat ekstra personale til at afspærre boligområdet i nat, oplyser vagtchefen.

Kort efter midnat fortæller Asger Bechstrøm, der er vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, at man ikke kan gøre noget ved stilladset før lørdag morgen.

Her vil der komme specialister, der skal vurdere, om stilladset kan sikres.

– Det er alt for farligt at kravle derop nu. Vi er nødt til at afvente det til ved syvtiden i morgen (lørdag, red.), siger han.

Ifølge vagtchefen har Midt- og Vestsjællands Politi haft 37 hændelser, som relaterer sig til stormen Otto på omkring fire en halv time. Det tal inkluderer ikke eventuelle opkald til telefon 112.

Omkring klokken 21.45 skriver Københavns Politi på Twitter, at der er fare for, at nogle store kobberplader styrter ned ud for Østerbrogade 110.

Derfor har man afspærret hele vejen for trafik. Der er ingen tidshorisont, lyder det.

Også på Bornholm vækker et stillads bekymring.

Det er stilladset på Griffen Spa Hotel i Rønne. Hotellet er under renovering, og der er fare for, at stilladset vælter i stormen.

Det skriver mediet Bornholm Nu.

Mediet skriver også, at Bornholms Politi har opfordret borgerne på øen til at holde sig inden døre, hvis de ikke har et vigtigt ærinde.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fået i alt 22 anmeldelser vedrørende stormen. Det fortæller vagtchef Erik Lindholdt og tilføjer, at der ikke er nogen meldinger om personskade.

I Aalborg har Nordjyllands Politi bedt beboerne på Granlien 31-53 om at blive indendørs. Det skyldes, at taget har løsnet sig.

Der er også faldet en gavl ned på en større ejendom på Thulevej i Aalborg. Beboerne er blevet evakueret, skrev Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse tidligere fredag.

/Ritzaus/ANDRE LÆSER OGSÅ