Dømt: Voldtog sin kæreste og tvang hende til at sælge sex

28-årig mand får strafrabat, fordi en grov sag om mange voldtægter og psykisk vold har været længe undervejs

En 28-årig mand er tirsdag ved Retten i Roskilde blevet idømt fængsel i fem et halvt år for at have udsat sin partner for blandt andet vold, psykisk vold, ulovlig tvang og voldtægt.

Det oplyser senioranklager Andreas Dahl fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han kalder det “en særdeles grov sag”.

– Fordi der dels var mange voldtægter, der var mange forhold, og så henset til sagens forhold 3, siger han.

Det forhold handler om rufferi og ulovlig tvang, da manden gentagne gange – og i perioder dagligt – tvang sin kæreste til at sælge sex til fremmede mænd over internettet.

På videotjenesten Skype, på videoer og i live-samtaler med videoforbindelse blev hun tvunget til at tage sit tøj af, klæde sig ud som et barn, fremvise og berøre sin gravide mave og sine bryster, amme sit nyfødte barn og i øvrigt have samtaler af seksuel karakter med fremmede mænd, står der i anklageskriftet.

Den psykiske vold består blandt andet i at have bestemt, hvad hun måtte bruge penge på, at have forbudt hende at forlade hjemmet, at have fået egne familiemedlemmer til at holde øje med hende, at have kaldt hende for klam, beskidt, dum og lignende samt at have grint af de synlige skader, hun fik i forbindelse med volden mod hende.

Forbrydelserne blev begået fra begyndelsen af 2019 til begyndelsen af 2020, og senioranklageren var gået efter at få idømt manden en straf på syv års fængsel.

Den 28-årige nægtede sig skyldig og ville frifindes. Da han blev kendt skyldig, argumenterede hans forsvarer for fem års fængsel eller i øvrigt rettens mildeste dom.

Et uenigt nævningeting endte med at udmåle straffen til fem år og seks måneders fængsel.

Retten lagde i sin afgørelse i formildende retning vægt på, at sagen blev anmeldt til politiet i 2020 og dermed har været længe undervejs.

– Der er givet strafrabat for lang sagsbehandlingstid, siger senioranklageren.

Ifølge ham er sagen blev forsinket i systemet både grundet skift af efterforskere undervejs, og da sagens alvor ikke med det samme gik op for politiet på grund af måden, den blev anmeldt på.

– Der var en uklarhed om, hvad det var for en størrelse sag, man stod med. Det kom så senere frem, siger Andreas Dahl.

Den 28-årige er også blevet dømt til at betale en godtgørelse på 200.000 kroner til kvinden, som han var islamisk gift med. Sammen har de et barn.

Den dømte har anket til landsretten. Han vil frifindes. Anklagemyndigheden har to uger til at afgøre, om den vil kontraanke til en skærpelse af straffen.

/ritzau/