Bet365 skal betale millionerstatning: Krænker Eriksen og Axelsen

Bookmakeren Bet365 skal betale en erstatning til en række danske sportsstjerner i en sag om markedsføring og ulovlig brug af imagerettigheder.

Det har Landsretten mandag stadfæstet.

I Sø- og Handelsretten blev spilvirksomheden dømt for at have krænket 23 danske sportsstjernes imagerettigheder i forbindelse med at have brugt atleternes navne og ansigter i opslag på sociale medier.

Sø- og Handelsretten tilkendte hver enkelt sportsudøver 50.000 kroner per opslag fra Bet365.

Listen over de 23 sportsstjerner tæller blandt andre Christian Eriksen, Mikkel Hansen og Viktor Axelsen.

Sportsudøverne har ført sagen via deres respektive fagforeninger.

Spillerforeningen repræsenterede 21 fodboldspillere, Håndbold Spiller Foreningen repræsenterede Mikkel Hansen, mens Danske Elitesportsudøveres Forening repræsenterede Viktor Axelsen.

Det samlede erstatningsbeløb lander på 4,7 millioner kroner.

Den største erstatning tilfalder fodboldspilleren Christian Eriksen, der er blevet tildelt 1,45 millioner kroner af Bet365.

Målmanden Kasper Schmeichel er blevet tildelt en halv million kroner, mens Pernille Harder kan se frem til 350.000 kroner.

Badmintonspilleren Viktor Axelsen er blevet tildelt 200.000 kroner.

Bet365 skal ligeledes betale 200.000 kroner for sagsomkostningerne i Landsretten til Spillerforeningen, Danske Elitesportsudøveres Forening og Håndbold Spiller Foreningen.

En 21-årig kvinde er fundet livløs efter en studenterfest, politiet efterforsker netop nu på stedet for at undersøge, om der ligger et strafbart forhold bag. Læs historien her.

ONP.