Ægtepar fængslet for salg af kopivarer: Forsøgte at give en anden skylden

Et kærestepar er blevet idømt fængsel for varemærkekrænkelser under skærpende omstændigheder
FOTO: NSK

Et ægtepar er fredag den 21. oktober blevet dømt til betinget fængsel, da de har solgt kopivarer på et kræmmermarked.

Det oplyser politiet på deres hjemmeside.

Retten i Frederiksberg har idømt en 44-årig mand og en 32-årig kvinde for varemærkekrænkelser under skærpende omstændigheder, da de har sat tøj til salg på et kræmmermarked. Tøjet har haft falske mærker på, som skulle ligne dyre luksus mærker som blandt andet Gucci, Chanel, Fendi og Burberry.

Sagen startede helt tilbage i 2019, hvor politiet modtog anmeldelsen. Her gik meldingen på, at parret solgte tøjet på Bellahøj Kræmmermarked. Derfor sendte politiet en patrulje ud til Bellahøj, hvor de siden beslaglagde 330 tøjdele, som talte alt fra jakker, solbriller og tasker.

LIGE NU LÆSER ANDRE: ELLEMAN OG PAPE SLÅET AF LØKKE I MENINGSMÅLING

Forsøgte at skyde skylden på en anden

Da kvinden blev efterforsket forsøgte hun at skyde skylden på en anden person ved at fortælle politiet, at hun havde købt det falske tøj i god tro. Kvinden viste en kvittering, hvor der både var CPR-nummer, navn og adresse på en anden person. Politiet hoppede dog ikke på tricket og efterforskede fortsat kvinden.

I retten fandt man det også bevist, at parret havde forsæt til at sælge de mange kopivarer. Derfor blev manden dømt til 14 dages fængsel og 30 timers samfundstjeneste mens kvinden fik 30 dages betinget fængsel med 40 timers samfundstjeneste.

”Dommen i dag sender efter min opfattelse et tydeligt budskab om, at salg af kopiprodukter ikke tolereres. Forbrugere skal trygt kunne købe tøj uden, at de risikerer at købe kopiprodukter, uagtet om det er i en butik eller på et kræmmermarked, siger Senioranklager hos National enhed for Særlig Kriminalitet, Amir Amirian.