20. apr. 2023 - 16:34

34-årig fængslet for knivdrab på kvindeDen sigtede erkender at have stukket kvinden i brystet med kniv, men nægter at have til hensigt at dræbe

Retten i Aarhus har besluttet at varetægtsfængsle en 34-årig mand for knivdrabet på en 53-årig kvinde, der blev fundet død onsdag aften.

Annonce

Det oplyser specialanklager Birgitte Ernst fra Østjyllands Politi til Ritzau efter et grundlovsforhør torsdag.

Manden varetægtsfængsles i surrogat på en psykiatrisk afdeling frem til 17. maj.

Den fængslede mand er sigtet for drab på den 53-årige kvinde ved at stikke hende flere gange på en adresse i Beder, der ligger syd for Aarhus.

Ifølge politiet var drabet planlagt, eftersom den 34-årige havde medbragt gerningsvåbnet til det røde murstenshus på adressen i Beder.

Manden var ifølge Ekstra Bladet iført en blå dna-dragt i retten.

Annonce

Til Ritzau fortæller Birgitte Ernst, at manden erkendte vold mod kvinden.

– Han erkendte de faktiske omstændigheder: At han var blevet stukket med kniv, men ikke at han havde til hensigt at dræbe hende. Han nægtede også at have planlagt drabet, siger Birgitte Ernst.

Hun kan ikke fortælle meget mere, da hun anmodede om lukkede døre. Den begæring fulgte dommeren, og derfor blev pressen og tilhørerne sendt uden for lokalet.

Derfor var det ikke muligt for offentligheden at høre hverken mandens forklaring, eller hvad politiet mener at have af beviser imod den sigtede. Birgitte Ernst må heller ikke referere fra forklaringen og beviserne.

Annonce

Manden stak ifølge sigtelsen kvinden flere gange på kroppen, herunder flere gange i brystregionen. Det skete kort før klokken 20.57 onsdag. Politiet anholdt manden klokken 21.07, hvor kvindens liv ikke stod til at redde.

Der var “flere personer” på adressen, da politiet kom frem, men politiet vil torsdag ikke oplyse, hvor mange mennesker der var tale om.

Inden grundlovsforhøret oplyste Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, at den 53-årige kvinde og den formodede drabsmand kendte hinanden i forvejen. Politiet vil dog ikke oplyse, hvilken relation de havde.

Ifølge Aarhus Stiftstidende deler den formodede gerningsmand og den forurettede efternavn.

Eftersom manden delvist har tilstået, mente dommeren ikke, at der var grundlag for et navneforbud i sagen.

Manden har ikke kæret kendelsen om varetægtsfængsling.

/ritzau/ANDRE LÆSER OGSÅ