07. mar. 2023 - 15:13

19-årig ville smugle brev ud fra arresten under drabssag på rapperMistænkt forsøgte at smugle brev ud af arrest. Der var instruktioner om, hvad en 22-årig i sagen skulle sige

En 19-årig mand forsøgte at smugle et brev ud fra arresten, mens han sad varetægtsfængslet for drabsforsøg på en 22-årig mand.

Det er kommet frem i Retten i Glostrup tirsdag, hvor den 19-årige afhøres i sagen om knivdrabet på rapperen Milan Rahim.

I brevet bad han en bekendt om at tage kontakt til den 22-årige og instruere ham i, hvordan han skulle udtale sig i retten.

– Jeg ville have, at sandheden skulle frem, siger den 19-årige under retsmødet.

I alt fire mænd er tiltalt i sagen om knivstikkeriet i Cederlunden i Høje Taastrup den 14. november 2021.

Det var et sammenstød mellem den dræbte rapper og tre af de tiltalte på den ene side og på anden side den 22-årige tiltalte samt hans ven.

Den 22-årige er tiltalt for drabet på Milan Rahim, som døde af sine kvæstelser, mens de tre andre anklages for at have forsøgt at dræbe den 22-årige.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Kort efter drabet den 14. november 2021

SE OGSÅ: DRÆBT RAPPERS VEN: MAN STIKKER IKKE HINANDEN I TAASTRUP

De fire mænd har alle siddet varetægtsfængslet siden november 2021. Og nu er det kommet frem, at den ene af dem – en mand på 19 år – har forsøgt at smugle et brev ud.

– Jeg vil gerne starte med at sige, at det var meget dumdristigt gjort af mig, og jeg har fortrudt det rigtig meget, siger han i retten.

Senioranklager Rasmus Kim Petersen er mere interesseret i indholdet.

I brevet opfordrer den 19-årige modtageren til at “snakke med ham (den 22-årige, red.), som har gjort det på vores bror, (Milan Rahim, red.)”

– Han (den 22-årige, red.) skal sige, at det var vores bror (Milan Rahim, red.), som gjorde det mod ham. Det er det, han skal sige, når han udtaler sig. Det er meget vigtigt, står der i brevet.

Anklageren spørger, hvem der skulle have brevet.

– En indsat, jeg sad med, tog det med ud. Jeg sagde, at han skulle aflevere det til en af vores fælles bekendte og tage fat i ham (den 22-årige, red.), siger han i retten.

Den 19-årige afslutter ved at sige, at brevet var et forsøg på at bevise hans uskyld. Det var nemlig Milan Rahim, der forsøgte at dræbe den 22-årige, hævder han.

– Jeg syntes, det var forkert, at jeg skulle sidde varetægtsfængslet. Jeg har jo ikke gjort noget. Vi sidder tre unge mennesker her og er fængslet for noget, vi ikke har gjort, siger han.

Tidligere tirsdag afgav en anden 19-årig mand forklaring i sagen. Han er sigtet for at have truet den 22-årige og hans ven på livet.

Der er afsat otte dage til retsmøder i sagen, som forventes afsluttet 28. marts.

/ritzau/

Kort efter drabet den 14. november 2021
Kort efter drabet den 14. november 2021