Danskerne elsker den type af slik, men der skal faktisk næsten ingenting til, før det kan give dig helbredsproblemer. Sådan lyder det nu fra flere forskere, der går ud med advarsler
Det er fredag eftermiddag, du har lige fået fri fra arbejde – og du går ned langs hylderne i det lokale supermarked.
Endelig kommer du til alt slikket, der er placeret oppe ved kassen. Indkøbsturen er snart forbi, men du skal have lidt fredagsslik med hjem til ungerne.
Det store spørgsmål er nu hvilket slik?
Rent helbredsmæssigt er der ifølge forskere nu i hvert fald et klart fravalg, hvis det er helbreddet, du vil tage højde for.
Bare fire til fem stykker slik – mere skal der faktisk ikke til, før en bestemt type af slik bliver problematisk, lyder det i nye undersøgelser fra forskere.
(Artiklen fortsætter under billedet)

Undersøgelser viser ifølge norske Dagbladet, at selv få stykker lakrids medfører et for højt indtag af stoffet glycyrrhizinsyre, der er et sødemiddel som findes naturligt i lakridsrod.
Fødevaretyrelsen anbefaler et makismalt dagligt indtag på 100 milligram, og derfor skal der altså ikke mere til end fire til fem stykker lakrids for at overgå dette.
Et for højt indtag af glycyrrhizinsyre kan medføre forhøjet blodtryk, viser undersøgelser fra universitetet i Linköping i Sverige.
Derfor bør man undgå at spise lakrids i store mængder over kort tid.
Ifølge undersøgelsen vil også 59 gram lakridsis eller en halv kop lakridste være nok til at overskride den anbefalede mængde glycyrrhizinsyre.