Netop besluttet: Fremover bliver derby uden udebanetilskuere

Divisionsforeningen har netop annonceret, at fremtidige derbykampe vil blive afholdt uden udebanetilskuere. Beslutningen træder i kraft med øjeblikkelig virkning og vil gælde, indtil situationen tillader tilskuere fra begge sider.

Næste derby bliver uden udebanetilskuere. Det er netop blevet besluttet i divisionsforeningen, skriver Brøndby IF i en pressemeddelelse.

Baggrunden for tiltager er den stigende vold, der har plaget kampene og skabt bekymring blandt både klubber og fans. Dagens kamp mellem Brøndby og FCK taler sit eget sprog.

I timen op til søndagens kickoff angreb Brøndby-fans FCK’s ditto med pyroteknik, og fans fra FCK var hurtige til at besvare angrebet. Det foregik foran et tilskuerafsnit med børn og familier.

Ole Palmå, administrerende direktør i Divisionsforeningen, udtrykker sin dybe bekymring over, hvordan voldsparate grupperinger har misbrugt fodboldens ånd:

“Vi er utrolig triste over, at voldsparate grupperinger bruger fodbolden som anledning til at begå vold og bryde loven. De underminerer vores værdier som klub, og de handlinger, vi har set denne weekend, hører ingen steder hjemme i fodboldens verden”

(Artiklen fortsætter efter billedet)

‘Spark og slå på FCK,’ står der på et banner.

For at imødegå denne udfordring vil der snart blive afholdt et arbejdsmøde med Justitsministeriet, hvor politiet også vil deltage. På mødet vil konkrete tiltag for at sikre en mere sikker og positiv atmosfære ved fodboldkampe blive drøftet.

‘Det er helt uacceptable billeder, vi har set i dag, og jeg vil aldrig acceptere, at det kan være farligt for almindelige mennesker at tage på stadion for at hygge sig,’ siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til Tipsbladet.

Palmå understreger nødvendigheden af en fælles front.

“Vi har alle en opgave i at få disse voldsparate grupperinger ud af fodbolden. Vi ser frem til at fortsætte den konstruktive dialog og styrke samarbejdet for at fremme en positiv og ansvarlig fan-kultur,” udtrykker han det i pressemeddelelsen.

Han opfordrer alle parter til aktivt at deltage i løsningen:

“Vi håber, at alle vil bidrage med konkrete løsninger, så vi kan stå sammen mod dem, der ikke ønsker fodbolden og vores kultur det godt”

Hvor længe udelukkelsen af udebanetilskuere til derbyer gælder er ikke besluttet.

Fem politifolk blev til dagens derby ramt af kasteskyts på banen. Se billederne og læs mere her.