San Sebastián: Dansk filmmusical udtaget til filmfestival

Dansk filmmusical er udtaget til filmfestivalen i San Sebastián.

San Sebastián har netop offentliggjort, hvilke film der er blevet udtaget til den legendariske filmfestival. Iblandt dem er den danske filmmusical ‘The End’.

Filmmusicalen ‘The End’, som er instrueret af den oscarnorminerede filminstruktør Joshua Oppenheimer, er blevet udsaget til hovedkonkurrencen ved den internationale filmfestival San Sebastián.

Det oplyser San Sebastián på deres hjemmeside.

Oprindeligt er Joshua Oppenheimer af britisk og amerikansk herkomst, men han har i en årrække været bosat i København.

Han er særligt kendt for sine dokumentarfilm, men har sammen med produktionsselskabet ‘Final Cut for Real’ og den danske producent Signe Byrge Sørensen altså nu også formået at sætte sit aftryk på filmbranchen med sin nominering.

Det var også Signe Byrge Sørensen, der stod bag produktionen af Joshua Oppenheimers to dokumentarer ‘The Act of Killing’ fra 2012 og ‘The Look of Silence’ fra 2014. Begge to opnåede stor succes med oscarnomineringer.

Den aktuelle filmmusical ‘The End’ handler om en af de sidste familier, der lever et luksusliv i en bunker. Filmen er inspireret af 1950’erne klassiske musicals, og er tidligere på måneden også blevet udtaget til Toronto filmfestival.

‘The End har endnu ikke fået afsat en dansk premieredato.

Filmfestivalen i San Sebastián begynder den 20. september og løber frem til den 28. september.

Der er mange muligheder for at opleve storslåede aktiviteter på Christiania. Presse-fotos.dk har samlet 10 seværdigheder, du ikke må gå glip af.