06. nov. 2022 - 20:02

Vidner har henvendt sig om Holbæk-drabet – men det er de forkerte mændDet er de forkerte vidner, der har henvendt sig til Midt- og Vestsjællands Politi angående drabet på den gravide 37-årige kvinde i Holbæk.

Politiet var ellers godt tilfredse med, at de to mænd havde udnyttet et frit lejde til at henvende sig til politiet.

Men afhøringen har vist, at de ikke var på gerningsstedet, da den 37-årig kvinde torsdag aften blev dræbt med flere knivstik tæt på sin arbejdsplads på et plejecenter på Samsøvej i Holbæk.

LÆS OGSÅ: To efterlyste vidner har meldt sig i sag om Holbæk-drab: ‘De kan være vigtige!’

”De to har noget overraskende erkendt, at de også har været ude på gerningsaftenen, men det er med sikkerhed ikke dem, vi har ledt efter. Afhøringen af dem har altså vist, at de ikke har set drabet og derfor ikke er interessante for politiet”, siger Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi, i en pressemeddelelse.

Dermed efterlyser politiet fortsat de to mænd, som var på gerningsstedet, da kvinden blev dræbt på Samsøvej torsdag kl. 23.10.

”Vi ved, at der har været to mænd, som så drabet ske. Og vi er ret sikre på, at de var i området for at begå indbrud. Vi appellerer fortsat til dem om at henvende sig. De skal ikke være bekymrede for, om vi kommer til at spørge ind til deres eventuelle indbrudsplaner”, siger Kim Løvkvist.

LÆS OGSÅ: 37-årig gravid kvinde brutalt dræbt: Her er signalementet på gerningsmanden

Politiet har gjort flere fund i området, som peger i retning af, at de to mænd havde planlagt at begå indbrud. Hvis ikke mændene selv henvender sig, så skal de kriminaltekniske undersøgelser vise, hvem de to mænd er.

”Vi er ret sikre på, at vi nok skal finde frem til dem. Men det vil hjælpe vores efterforskning betydeligt, hvis de henvender sig selv”, siger Kim Løvkvist.