06. nov. 2022 - 18:38

To efterlyste vidner har meldt sig i sag om Holbæk-drabet: ‘De kan være vigtige!’Politiet har eftersøgt to vidner i forbindelse med sagen i Holbæk, hvor en gravid 37-årig kvinde torsdag aften blev stukket ned og dræbt uden et plejecenter, hvor hun arbejdede.

Politiet oplyste søndag formiddag, at de to mænd formentligt har været i området omkring Samsøvej for at begå indbrud, da de ved et tilfælde blev vidne til drabet.

Men for at sikre, at de to mænd henvendte sig og fortalte, hvad de havde bemærket på gerningstidspunktet, blev de lovet frit lejde i forhold til deres eventuelle indbrudsplaner.

LÆS OGSÅ: Ny udvikling i Holbæk-drab: Vidner får frit lejde

”De to mænd har godt været klar over, at politiet gerne ville tale med dem. De kontaktede os derfor sidste på eftermiddagen, og de sidder nu til afhøring”, siger Kim Løvkvist, vicepolitiinspektør, Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Det var torsdag kl. 23.10, at den 37-årig kvinde blev dræbt med flere knivstik, da hun forlod sit arbejde på plejecentret på Samsøvej i Holbæk. En kollega forsøgte i første omgang at forhindre drabet, men hun måtte opgive og slog i stedet alarm. Hun bemærkede, at to unge mænd i det samme kom forbi stedet, og det er dem, som politiet gerne har villet i kontakt med.

Politiet har afsøgt området med hunde, og ordensmagten har i den forbindelse fundet flere effekter, der underbygger formodningen om, at de to mænd havde planlagt at begå indbrud.

LÆS OGSÅ: 37-årig kvinde brutalt dræbt: Her er signalementet på gerningsmanden

”Nu skal vi høre, hvad de har at fortælle. De kan have gjort vigtige observationer i forhold til drabet. Efterforskningen skrider godt frem, men vi har brug for alle de brikker, vi kan få, for at få lagt hele puslespillet”, siger Kim Løvkvist.