06. nov. 2022 - 11:09

Ny udvikling i Holbæk-drab: Vidner får frit lejdePolitiet giver nu frit lejde til to unge mænd, der formentlig har set drabet torsdag aften på Samsøvej i Holbæk. Politiet mener, at de to mænd var i området for at begå indbrud, men nu er de altså vigtige vidner

I sagen om drabet på en 37-årig gravid kvinde på Samsøvej i Holbæk sent torsdag aften søger politiet endnu to vigtige vidner.

De to vidner er to unge mænd, der blev set på Samsøvej omkring 23.10, da drabet på den 37-årige kvinde foregik.

De to unge mænd kom tilfældigvis forbi, da kvinden blev slået ihjel, men valgte at løbe fra stedet.

”Vi har gjort en række fund i området, der fortæller os, at de to mænd formentligt har været ude for at begå indbrud i området. Det er formentligt derfor, at de ikke selv har henvendt sig til os. Vi vil derfor gerne sige meget klart til dem, at der er frit lejde, hvis de henvender sig. Det er afgørende vigtigt for os, at de kontakter os og fortæller, hvad de har set på drabstidspunktet. Vi kommer ikke til at spørge dem ind til, hvorfor de var i området”, siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist fra Midt- og Vestsjællands Politi og tilføjer:

”Så derfor siger vi til de to mænd, at de skal ikke være bange for at kontakte os. Vi vil kun tale med dem som vidner til drabet. Men vi har gjort så gode fund i området, som vi nu undersøger for tekniske spor, at selv hvis de ikke ønsker at tale med os, så er der en relativ god chance for, at vi kan finde frem til dem alligevel – det vil bare tage væsentligt længere tid”, siger Kim Løvkvist.

SE OGSÅ: POLITIET ANHOLDER DRABSMISTÆNKT: ‘VI HAR HAM’

Den 37-årige gravide kvinde blev slået ihjel, da hun satte sig ud i sin bil på parkeringspladsen foran Plejecenter Samsø, hvor hun arbejdede og netop havde fået fri.

I bilen blev hun overfaldet af en gerningsmand, der stak hende flere gange med en kniv. En kollega til den 37-årige kvinde forsøgte at tage fat i gerningsmanden, men kunne ikke forhindre drabet.

Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand, 18-19 år
  • 170-175 cm høj
  • Spinkel af kropsbygning og med lange ben
  • Brun i huden
  • Formentlig anden etnisk end dansk
  • Sort kort jakke og sort hue

SE OGSÅ: FLERE UNGE MÆND BLEV TAGET TIL FANGE I NAT: ‘DET ER EN RET ALVORLIG SAG’

Babyen, der lå i den gravide 37-åriges mave, er stadig i live og indlagt på Rigshospitalet. Her beskriver Midt- og Vestsjællands Politi babyens tilstand som stabil.