06. nov. 2022 - 8:37

Flere unge mænd blev taget til fange i nat: ‘Det er en ret alvorlig sag’Flere unge mænd er natten til søndag blevet taget til fange af fire gerningsmænd, hvor de er blevet afpresset og truet til at udlevere et pengebeløb

Lørdag aften ringede en pårørende til en ung mand 1-1-2 og fortalte, at man var bekymret for, at han og en af hans venner var blevet taget til fange.

”Det er en ret alvorlig sag, vi har med at gøre her,” fortæller Asger Bækstrøm, der er vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Presse-fotos.dk og tilføjer:

”To forurettede i alderen 21 til 25 år er blevet truet ind i en bil af fire gerningsmænd, hvor de er blevet kørt rundt og truet og afpresset til at hæve og udlevere penge til gerningsmændene.”

Anmeldelsen fra de pårørende gjorde, at politiet rykkede talstærkt ud i Holbæk for at finde frem til bilen, hvor de unge blev holdt fanget i.

Den bil fandt politiet med flere patruljer på Bakkedammen i Holbæk omkring klokken 23.30.

Her fik man anholdt de fire gerningsmænd, der alle også er i alderen 21 til 25 år.

”De to forurettede er i god behold. De fire anholdte har vi nu på politistationen, hvor vi i løbet af i dag skal tage stilling til, om de skal fremstilles i grundlovsforhør. Der pågår lige nu en større efterforskning, der skal undersøge det,” siger Asger Bækstrøm.

Vagtchefen oplyser samtidig, at både de to forurettede og de fire mistænkte gerningsmænd er kendt af politiet i forvejen.

”Episoden er formentlig opstået i forbindelse med det miljø, som man har færdes i. Det er alle nogle typer, vi kender godt – det er ikke bare to tilfældigt udvalgte,” siger Asger Bækstrøm.

SE OGSÅ: ‘FOLK BLEV DÅRLIGE OG KASTEDE OP’ – MCDONALD’S PÅ HOVEDBANEGÅRDEN EVAKUERET

(Opdatering kl. 17.00. Politiet valgte ikke at fremstille de fire mistænkte gerningsmænd i grundlovsforhør. De er dog fortsat sigtede i sagen).

SE OGSÅ: POLITIET ANHOLDER DRABSMISTÆNKT: ‘VI HAR HAM’ANDRE LÆSER OGSÅ