06. nov. 2023 - 13:12

Ulovligt salg af kanonslag: 40 grupper og profiler er lukketArkivfoto

Sikkerhedsstyrelsen har fået lukket 32 profiler på Instagram samt fem grupper og tre profiler på Facebook, som solgte bl.a. kanonslag.

Det skriver Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse ifølge Ritzaus Bureau.

Det er ulovligt at sælge og anvende kanonslag for privatpersoner i Danmark – også selv om de er produceret på en professionel fabrik i udlandet.

– Kanonslag kan jo være så kraftige, at de kan sprænge en hel hånd af. Derfor er det også forbudt at sælge dem til danske forbrugere.

– Men det er der desværre nogen, der ikke helt har forstået endnu. Så nu sætter vi ind overfor dem online ved at lukke deres profiler og grupper ned, siger kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen Nicoline Zederkof Jensen i pressemeddelelsen.

Ud fra kommentarspor på de nu lukkede profiler og grupper har styrelsen en klar opfattelse af, at køberne af kanonslagene ofte er store drenge og unge mænd.

Det er også den gruppe, der oftest kommer til skade med ulovligt fyrværkeri, oplyser Sikkerhedsstyrelsen.

Sidste nytår kom 192 personer i Danmark på skadestuen som følge af fyrværkeriskader. Heraf blev 36 personer alvorligt skadet.

Indsatsen med at få lukket profiler og grupper, hvorfra det ulovlige salg af kanonslag foregår, fortsætter de kommende måneder, oplyser Sikkerhedsstyrelsen.

Støder man på en profil eller gruppe på de sociale medier, hvor der foregår salg af kanonslag, opfordrer styrelsen til, at man anmelder det til Sikkerhedsstyrelsen.

Salg af lovligt fyrværkeri begynder den 15. december.