Tre mænd scannede brugte spilkuponer og lavede millioner

Et supermarked i det sydlige Aarhus endte som gerningssted i april sidste år, da tre mænd svindlede sig til en samlet gevinst på 5,6 millioner kroner.

Det har mandag kostet dem fængselsstraffe på mellem to et halvt år og fire års fængsel ved Retten i Aarhus. Det oplyser anklager i sagen Morten Lassen til Ritzau.

Svindlen foregik ved, at mændene indtastede og skannede allerede udbetalte gevinster på en kasseterminal knap 1700 gange. På den måde fik de uberettiget adgang til millionerne, som endte på udenlandske bankkonti.

En brugsuddeler, som har afgivet forklaring undervejs i sagen, fik sig lidt af et chok, da en medarbejder stødte på de gentagne indløsninger af vinderkuponer i systemet.

– Jeg var på vej i bilen til distriktsmøde, da jeg fik beskeden, forklarede den daværende brugsuddeler.

Svindlen fandt sted om aftenen, efter at supermarkedet havde lukket og gitteret rullet ned.

Brugsuddeleren mente at have set, hvordan mændene nogle dage forud for svindlen tog på rekognoscering for at aflure koder til kasseterminalen.

Af supermarkedets videoovervågning kunne han se, hvordan en person på et tidspunkt købte en blomst, mens en anden mand stod skråt bag ved en kassemedarbejder og filmede med en mobiltelefon.

Med koderne kunne svindlerne skaffe sig adgang til kasseterminalen, hvor vinderkuponerne blev indtastet eller scannet efter lukketid.

De har alle udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.