08. dec. 2022 - 14:33

To år og tre måneders fængsel: ‘Indbegrebet af vanvidskørsel’En 23-årig mand skal to år og tre måneder i fængsel efter at have været skyld i en trafikulykke, hvor tre medpassagerer kom til skade.

Der var mange ting i vejen, da den unge mand kørte bilen i Albertslund i september 2021 i en tidlig morgenstund.

Han kørte bil, selvom han havde drukket massivt og havde en promille på mindst 2,19. Samtidig kørte han mindst 119 km/t et sted i Albertslund, hvor hastigheden ikke måtte overstige 50 km/t, og hvor den anbefalede hastighed var 30 km/t.

Under kørslen slingrede han bevidst fra side til side og mistede senere herredømmet over bilen og kørte frontalt ind i et træ.

I bilen befandt sig tre passagerer, og de kom meget alvorligt til skade i forbindelse med ulykken.

De fik skader på bl.a. lunger, milt samt en lang række knoglebrud.

LÆS OGSÅ: Mand fængslet for vanvidskørsel: Der var ALT i vejen

Derfor var den 23-årige tiltalt for under særligt skærpede omstændigheder i forbindelse med spirituskørsel, særligt hensynsløs kørsel og som følge af for høj fart uagtsomt at have tilføjet de tre passagerer betydelig skade på legeme og heldbred.

”Den her sag er indbegrebet af vanvidskørsel og har haft enorme konsekvenser for de involverede. Retten har idømt føreren en markant fængselsstraf, som understreger sagens alvor og meningsløshed,” siger anklager for Københavns Vestegns Politi, Robert Rafn, i en pressemeddelelse.

“Straffen er i tråd med de strafskærpelser, der har været inden for vanvidsbilisme i de senere år. At ingen omkommer, er et mirakel, som alene kan tilskrives politi og redningspersonale, der var hurtigt fremme ved ulykkesstedet”, siger Robert Rafn.

LÆS OGSÅ: Kan du genkende dem? Politiet efterlyser tre røvere

Når der dømmes for vanvidskørsel, skal der ske konfiskation af bilen. Derfor blev den totalskadede bil konfiskeret af retten.

Bilen var ejet af et familiemedlem til den 23-årige.

Den dømte udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen til Østre Landsret.ANDRE LÆSER OGSÅ