Motorcykel kom ikke retur efter prøvetur – men politiet fik anholdt tyven

Arkivfoto

En borger fik søndag stjålet sin motorcykel ved et svindelnummer, hvor en sælger lånte motorcyklen ud til en prøvetur. Men han endte med at få motorcyklen retur – og tre formodede gerningsmænd blev sigtet.

Det skriver Østjyllands Politi i deres døgnrapport.

Borgeren havde sat sin motorcykel til salg på nettet og havde lavet en aftale med en køber, der skulle have udleveret den på et aftalt sted i Aarhus V. Da køberen dukkede op, ville han gerne køre en lille prøvetur først, inden han betalte. Han gav sælgeren sit kørekort i pant, før han kørte derfra. 

Det stod lidt efter klart, at køberen aldrig vendte retur efter sin prøvetur. Og det viste sig, at kørekortet slet ikke tilhørte ham. 

Via anmelderens signalement, overvågning og andre efterforskningsskridt fandt lokalpolitiet i Aarhus Vest senere på dagen frem til den stjålne motorcykel, der holdt i et kælderrum i området. Derudover fik de fat i tre unge mænd på 15, 17 og 18 år, som blev sigtet for tyveri.  

Den 15-årige var efterlyst i en anden politikreds i forbindelse med, at han var flygtet fra en sikret institution, og han blev derfor anholdt, så han kan komme tilbage til institutionen.