Bøderegn over danske bilister: 17.000 har fået bøder

Miljøzoner

Over 17.000 bilister har fået bøder det seneste år. De nye miljøzoner er blevet officielle og viser sig, at mange bilejere ikke har styr på reglerne.

Ejere af dieselbiler uden partikelfilter har ikke sat sig ordenligt ind i reglerne. Det viser tal fra Miljøstyrelsen, som har lavet en opgørelse over det seneste år.

I oktober 2023 blev det indført, at dieselbiler ikke må køre ind i de såkaldte Miljøzoner i landets største byer.

I alt er der givet 17.059 bøder til bilisterne. Bøden for at køre ind i miljøzone uden partikelfilter er 1.500 kroner.

Det skriver DR.

De såkaldte Miljøzoner er blevet indført i fem kommuner – København, Frederiksberg, Odense, Aarhus og Aalborg.

Zonerne er blevet indført for forbedre luftkvaliteten i byerne, hvor der er mange tætbebyggede områder.

 Bøder for 25,6 millioner kroner

Siden 2023 er har politiet haft bødeblokken oppe mange gange, fordi bilisterne ikke overholder reglerne, når de kører ind i landets byzoner.

Opgørelsen fra Miljøstyrelsen lyder, at der er blevet skrevet bøder for ikke mindre end  25,6 millioner kroner. 

“For at kunne anvendes lovligt i miljøzoner, skal de nemlig være indregistreret efter 1. januar 2015 eller have et partikelfilter monteret eller være minimum euronorm 6. Bemærk, at de regler gælder for danske køretøjer lige som udenlandske køretøjer”.

Sådan skriver Altombilen.dk.

Miljøzonerne blev en realitet 1. oktober 2023. De er blevet indført for at nedbringe de forurenede stoffer fra dieselbiler, som kan have indflydelse på byboernes helbred. Derfor holder politiet et skarpt øje med bilisterne.

Du kan få eftermonteret et partikelfilter til din bil, hvis du ikke allerede har et. Er du i tvivl om din bil lever op til kravene, så kan du tjekke dit køretøj på Miljoezoner.dk

Udover miljøzoner, er der også kommet nye regler for vinterdæk for 2024. Det kan også her koste bøder, hvis du ikke har styr på reglerne.