Masseskyderi på Grønland

Ifølge politiet skød 20-årig mand tilfældigt rundt i Narsaq i Grønland onsdag, hvor fem blev ramt

Det var en 20-årig mand, der blev anholdt i Narsaq i Grønland efter en skudepisode, hvor han ifølge Grønlands Politi skød mod tilfældige.

Det skriver Sermitsiaq, der har været til en pressebriefing med vicepolitiinspektør fra Grønlands Politi Lars Bjerregaard.

– Gerningsmanden begyndte at skyde på tilfældige bygninger i byen og gik derefter ud til heliporten, hvor han affyrede skud mod en helikopter, der var ved at lande, siger han.

Den 20-årige mand fremstilles torsdag eftermiddag lokal tid i et grundlovsforhør, hvor politiet har bedt om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at offentligheden hverken har adgang til at høre sigtelsen eller at være med til retsmødet.

SE OGSÅ: TO PERSONER ANHOLDT EFTER KNIVSTIKKERI PÅ CHRISTIANIA: EN I KRITISK TILSTAND

Ved skyderiet blev to personer ramt af skud, mens yderligere tre blev ramt af glassplinter, da en helikopter fra Air Greenland, der holdt på landingspladsen i byen, blev ramt af skud. Ingen af de ramte er i livsfare, lød det efter skyderiet.

Politiet mener ikke, at nogle af de ramte har en forbindelse til gerningsmanden, fortæller Lars Bjerregaard.

Grønlands Politi får hjælp af danske kriminalteknikere i sagen, skriver Sermitsiaq.

Den 20-årige mand blev anholdt cirka en halv time efter, skyderiet fandt sted. Han er ifølge Sermitsiaq fra lokalområdet.

/ritzau/