25. okt. 2023 - 15:08

Kørte kriminelle rundt i sin mors Mercedes: 19-årig får seks års fængsel efter knivstikSelv har han forklaret, at han ikke anede, hvad der var under opsejling, da han kørte en tur i Københavns Nordvestkvarter sammen med tre bekendte i sin mors Mercedes juleaften sidste år.

Alligevel idømmes den i dag 19-årige Raheem Mohammad Nadeem Munir seks års fængsel for medvirken til grov vold, fordi han var til stede under et knivoverfald, som blev begået i forbindelse med køreturen.

Den dømte kørte op på siden af to unge mænd, som kom gående på Dortheavej i København omkring klokken 21, hvorefter de tre passagerer sprang ud af bilen og overfaldt de to unge med knivstik.

LÆS OGSÅ: DRABSFORSØG JULEAFTEN: VOLDSOMT KNIVSTIKKERI SENDTE BANDEMEDLEMMER PÅ OPERATIONSBORDET

Den 19-årige var tiltalt for drabsforsøg, men dømmes for grov vold, som er en noget mildere paragraf.

– Vi finder ikke, at bevisførelsen er løftet i forhold til, at den tiltalte skulle have haft forsæt til at begå drab, sagde retsformanden som en del af sin begrundelse for dommen.

Til gengæld er det en skærpende omstændighed, at overfaldet ifølge retten fandt sted som led i en verserende bandekonflikt mellem Loyal to Familia (LTF) og en anden gruppering med tilknytning til Ydre Nørrebro og Nordvest.

Raheem Mohammad Nadeem Munir har erkendt, at han var chauffør for de tre personer, der begik overfaldet. Men han har afvist, at han vidste, hvad der skulle ske, da de kørte afsted juleaften 2022.

Ofrene overlevede, men de fik efterfølgende bortopereret flere organer på grund af skaderne. Den ene blev ramt i blandt andet bugen, mens den anden blev ramt i venstre bryst, lysken og den ene balle.

Den 19-årige har taget betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER