23. sep. 2023 - 16:25

Drabsforsøg juleaften: Voldsomt knivstikkeri sendte bandemedlemmer på operationsbordetTo bandemedlemmer blev juleaften i fjor stukket flere gange med kniv under en gåtur i København. Knivstikkene ramte blandt andet i mave, brystkasse, ballen og knæhase. En mistænkt gerningsmand er nu blevet tiltalt

På juleaften 2022 udspillede der sig en voldsom hændelse på Dortheavej i Københavns Nordvest-kvarter, da medlemmer af to kriminelle pludselig stødte sammen.

En ung mand på 19 år er nu blevet tiltalt for medvirken til drabsforsøg i sagen, hvor to personer på voldsom vis blev stukket flere gange med kniv.

Det er endnu ukendt, hvordan den 19-årige forholder sig til anklagerne, men ifølge anklageskriftet, som B.T. har fået aktindsigt i, anses han af politiet for at være tilknyttet en ulovlig bande kendt som LTF.

Politiet mener også, at hændelsen skal relateres til en konflikt, der på det tidspunkt opstod mellem unge individer med forbindelser til LTF og deres jævnaldrende rivaler fra Nørrebro og Nordvest-kvarteret.

SE OGSÅ: 42-ÅRIG MAND DØD UNDER ANHOLDELSE: NU MELDER DUP UD

B.T. skriver, at knivstikkeriet tog sin begyndelse omkring klokken 21 på Tomsgårdvej, hvor den 19-årige og tre endnu ukendte medgerningsmænd kørte i en Mercedes.

De bemærkede to ofre, som var på den modsatte side af Tomsgårdsvej, og besluttede sig derfor for at lave en U-vending med bilen og køre op til de to rivaliserende bandemedlemmer.

Her steg tre maskerede og bevæbnede medgerningsmænd ud af bilen og trak knive.

Kort efter blev knivene brugt, og de to ofre blev begge stukket flere gange på steder på kroppen, der får myndighederne til at tro, at der var tale om drabsforsøg.

Det ene offer blev gentagne gange stukket i maven, hvilket resulterede i, at læger var nødt til at fjerne galdeblæren og dele af leveren.

Det andet offer blev stukket i brystkassen, maven, balle og knæhasen, hvilket krævede operation for at fjerne milten.

Sagen forventes at blive behandlet i Retten på Frederiksberg i nær fremtid.

Hvis den 19-årige bliver fundet skyldig, vil anklagemyndigheden i følge B.T. kræve, at han pålægges opholdsforbud i visse områder, herunder Amager, områder omkring Christiania, Nørrebro samt to områder i Frederikssund og et område i Helsingør.