Katastrofal start for FC København

F.C. København tog til aften i mod de polske mestre fra Jagiellonia Bialystok. Presse-fotos.dk var til stede under kampen, og du får her et fyldestgørende referat af aftenens kamp.

Der var tændt godt op under Parken da kampen blev fløjtet i gang. Masser af københavnske fans, og en god sjat fra udeholdet var også mødt op til dagens kamp.

FCK startede med bolden i 1. halvleg, og var ganske farlige fra kampens indledning.

Værterne trykkede på og havde en stor chance allerede i det første minut. Først en skudmulighed til Magnus Mattsson og efterfølgende kunne Elyounoussi tæmme den med brystet i feltet, men afslutningen var uden saft og kraft.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Efter 10 minutter var der fløjtet et frispark på kanten af feltet til FCK. Det var københavnernes nummer 10 Elyounoussi som blev lagt ned lige før han kom ind i feltet.

Mattsson og nyindkøbet Lopez stod begge klar ved bolden, det var sidstnævnte der fik lov at sparke. Bolden manglede ikke meget fra at gå i nettet men en god redning fra keeperen sendte bolden til hjørnesparket.

Her faldt første scoring til hjemmeholdet, da deres nye forsvarsgeneral Pantelis Hatzidiakos steg til vejrs og sendte bolden i nettet.

Et par minutter efter var det ved at gå endnu værre for polakkerne, men de fik clearet bolden ud til endnu et hjørnespark. Det forblev dog ganske ufarligt i denne omgang.

Efter godt og vel 18 minutters spil skulle FCKs Kevin Diks have gjort det til 2-0 for hjemmeholdet, da han blev spillet helt fri i feltet, men fik overplaceret sin afslutning.

Da der var spillet lidt over en halv times tid, så satte den hjemvendte Københavnersøn Thomas Delaney sig ned på banen, til stort frygt for hjemmepublikummet, der med det samme stemte i med den velkendte Thomas Delaney sang.

Lige lidt hjalp det, og den 33-årige dansker måtte kort efter lade sig udskifte med den blot 18-årige Victor Froholdt.

Udskiftningen af Thomas Delaney

FCK startede kampen klart bedst, men stille og roligt spiste de polske mestre sig ind i opgøret.

Fem minutter før pausen var der endnu en mulighed til hjemmeholdet. Københavnernes nummer 12 Lukas Lerager flugtede på en nedfaldsbold i feltet, men den strøg et par meter over mål, til stor ærgrelse for det fremmødte hjemmepublikum.

Efter 40 minutters spil faldt endnu en advarsel. Denne gang til det norske islæt på det polske hold, det var udeholdets nummer 99 Kristoffer Normann Hansen fra Norge, som trak en advarsel denne gang.

vild start på 2. halvleg

Efter blot to minutter af 2. halvleg var den georgiske back fra FCK tæt på at gøre det til 2-0 med et flot langskud, men en god redning i det polske mål sørgede for at stillingen forblev 1-0.

Efter 50 minutter spillet, så troede københavnernes norske stjernespiller ELyounussi at han havde gjort det til 2-0, men flaget blev hevet i vejret grundet en offside i opspillet til målet.

Det skulle blive meget værre ganske kort efter.’

Få sekunder efter at der blev dømt offside, ja så lå bolden inde bag Nathan Trott, da polakkernes nummer 10 satte den udlignende scoring ind på flotteste vis.

efter 60 minutter var den københavnske målscorer tæt på at fordoble sin måltotalt, men måtte se bolden ryge et pænt stykke over mål

Kort efter troede Københavnerne endnu en gang at de havde scoret, da den tunesiske tryllekunster Achouri var kommet alene igennem, men endnu en gang kom flaget i vejret for en offside.

God stemning midtvejs i 2. halvleg, den udlignende scoring har virkelig sat gang i udeholdets fans. Hvorimod på banen var spillet afbrudt af en del frispark i denne fase af kampen.

Nyt blod i offensiven

EFter godt 70 minutter ved stillingen 1-1, så var det tid til noget nyt blod i den københavnske offensiv. Matchvinderen fra weekendens kamp mod Vejle Andreas Cornelius blev sendt på banen i stedet for deres nummer 8 Magnus Mattsson.

Det polske hold begyndte stille og rolig at bide fra sig. I det 72. minut var de tæt på at spille sig frem til en stor chance, efter en masse småspil i og omkring københavnernes felt. Men helt farlige blev de ikke.

Det begyndte at udvikle sig til en smårodet kamp, med en masse små frispark, og en del tidsudstrækning fra de polske gæster, som virkede godt tilfredse, hvis de kunne slippe fra kampen med et enkelt point.

Lige lidt hjalp det FCK, der ikke kom frem til mange chancer i det sidste kvarter.

Hele syv minutters overtid fik Københavnerne til at jagte sejren og tre vigtige point.

Københavnerne pressede på til det sidste, og med de to indskiftede angribere i Cornelius og Onugkha, så var scenen sat til at der skulle pumpes bolde ind i feltet.

Lige lidt hjalp det, og Københavnerne måtte se to point forsvinde mellem hænderne på dem.

Eller, det troede de i hvert fald. Til sidst blev det værre end hvad de selv kunne have forestillet sig.

På en skarp kontra gjorde udeholdet det onde ved københavnerne, og kunne i sidste ende rejse hjem til Polen med alle tre points i baggagen.

Ikke den start Neestrups tropper havde drømt om, som næste gang skal på en svær udebane i Sevilla hvor de skal møde Real Betis.

Formentligt ikke den start de havde håbet på, men de polske mestre viste, at de kunne holde stand mod et FCK hold, der stadig kæmper med at finde melodien.