Kaktustårnene kåret til Europas bedste

Kaktustårnene er Europas bedste

Kaktustårnene i København har fået en blandet modtagelse, siden de stod færdige i 2023. Nu er de dog blevet kåret som Europas bedste.

Kaktustårnene i København er blevet kåret som Europas bedste højhuse. Det slår en jury af arkitekter fast på den internationale konference CTBUH (Council on Tall Buildings and Urband Habitat).

Det skriver Watch Medier.

Kåringen står i skrigende kontrast til Arkitekturoprørets afstemning i foråret 2023. Her kårede de nemlig Kakturtårnene til Danmarks grimmeste byggeri.

De modstridende holdninger er da også noget, Bjarke Ingels Group hæfter sig ved.

‘Resultatet har vækket stærke følelser i kulturkonservative grupper som Arkitekturoprøret, og derfor er det da dejligt at få en international arkitektjurys stemme med i debatten. Som et ægte oxymoron kan Kaktusserne nu både bryste sig af at være Danmarks grimmeste og Europas bedste tårne. Bedre fødselsdagsgave kunne jeg ikke have ønsket mig,’ siger han.

Kaktustårnene er udviklet i samarbejde med kapitalforvalteren Catella Group og entreprenøren Per Høpfner.

Derudover er de designet ud fra idéen om mindre boliger på mellem 33 og 53 kvm med fællesfaciliteter til beboerne.

Tårnene er henholdsvis 80 og 60 meter høje og er placeret centralt i København mellem Dybbølsbro Station og Fisketorvet.

‘Vi er utrolig stolte over, at Kaktustårnene har modtaget denne prestigefyldte arkitekturpris. Udover dets markante arkitektoniske udtryk, der ændrer Københavns skyline, viser tårnene moderne boligkoncepter, der imødekommer både nutidens og fremtidens behov,’ lyder det ydermere fra Morten Gustafson, som er adm. direktør i Catella Investment Management Denmark.

I foråret 2023 kunne Politiken dog beskrive, hvordan flere beboer var utilfredse med forholdene i lejlighederne.

De oplevede problemer med alt fra manglende varme, ufærdige fællesarealer, lækager i loftet, en kloakprop grundet for smalle rør og elevatorer der gik i stå.

Dramatisk episode: Dansk influencer smidt ud af prisuddeling efter en politisk aktion.

ONP.