23. okt. 2023 - 15:56

“Jeg er så bange”: Retssagen mod Farhads onkel er begyndtI dag trådte den 36-årige Sulaiman Saleem Ibrahim ind i Retten i Kolding iført sort tøj og en læderhat. Ifølge BT startede Sulaiman Saleem Ibrahim retsmødet med ordene “Så mange politifolk. Jeg er så bange” indvarslede han begyndelsen på en retssag, hvor han er tiltalt for fem lovovertrædelser, herunder verbale overfald på politiet og forstyrrelse af den offentlige orden i perioden mellem 2021 og 2022.

Sulaiman Saleem Ibrahim er kendt fra DR-dokumentaren ‘Forfulgt af politiet?’, hvor hans familie hævder, at Sydøstjyllands Politi i længere tid har chikaneret familien. Dette har resulteret i, at hans nevø, den 17-årige Farhad Tober, har været forsvundet i halvandet år.

Annonce

Selvom retssagen er alvorlig, valgte Sulaiman Ibrahim humoristisk at dele sin skostørrelse med retsformanden ved sin ankomst til retten.

Sulaiman Ibrahim nægter sig skyldig og har endnu ikke afgivet forklaring. Derfor blev de første vidner hurtigt indkaldt til retssagen.

Det første vidne, en politiassistent, blev indkaldt og forklarede om en episode i august 2021, hvor Sulaiman Ibrahim blev anklaget for at have forhindret to politibetjente i at foretage en anholdelse. Betjenten påpegede, at de var omringet af en gruppe og var nødt til at anvende peberspray for at skabe arbejdsro.

LÆS OGSÅ: FAMILIEMEDLEM MELDER UD: ‘VI HAR FUNDET FARHAD’

Annonce

Retssagen er kommet i stand efter, at Farhad Tober forsvandt for halvandet år siden. Efter DR-dokumentaren kom det frem, at politiet forsøgte at finde ud af, om Farhad i juli 2023 søgte asyl i Tyskland. Familien har desuden modtaget et livstegn fra Farhad efter en rejse til Athen.

Retssagen forventes at fortsætte med yderligere vidneforklaringer i de kommende dage.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER