25. dec. 2022 - 17:39

I morgen går det løs på skinner og veje: Sådan undgår du trafikkaossetArkivfoto

Mandag er det 2. juledag, som også er kendt for at være en af de travleste rejsedage på hele året. Men trafikanter og pendlere kan undgå den tætte trafik, hvis man planlægger rejsen udenom trafikkaosset.

Jakob Riis-Petersen, der er vagthavende hos Vejdirektoratet, råder de rejsende til at rejse før klokken 11 eller efter klokken 15. Det fortæller han til TV2 Østjylland.

LIGE NU LÆSER ANDRE: INDBRUDSTYV LØB FRA SIN BIL I PANIK: ANHOLDT PÅ BUSSTOPPESTEDET

“Kan man undgå tidsrummet 11-15, og i stedet tage afsted tidligt på morgenen, sent på eftermiddagen eller først på aftenen, undgår man bedst den værste trafik”, fortæller han til mediet.

Trafikken vil formentlig være tæt i både øst- og vestgående retning.

På skinnerne vil det formentlig være pendlere, der skal fra Århus mod København, som vil være mest udfordret. Det fortæller Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

“Det er et mønster, der viser sig år efter år. Vi har set, at der var flest, der rejste modsatte vej op til jul, og det betyder, at der vil være størst travlhed i den modsatte retning i dagene efter”, siger informationschefen.

Derfor vil der blive påsat flere vogne på togene, hvis efterspørgslen skulle stige i dagene efter julen.

Tony Bispeskov opfordrer pendlerne til at bestille pladsbillet og ankomme til perronen i god tid, fordi der kan være trængsel på perronerne.ANDRE LÆSER OGSÅ