06. dec. 2022 - 8:56

Huggede machete i panden på mandARKIVFOTO

En 24-årig mand er mandag blevet dømt for at have snittet en anden mand i hovedet med en lang machete som følge af en stor misforståelse

Om eftermiddagen den 24. juli var en 24-årig mand sikker på, at han havde spottet to mænd i Hirtshals, der var spirituspåvirkede under kørslen i en bil.

Derfor kørte den 24-årige efter mændene, der stoppede ved Spar Nord i Hirtshals.

Her rullede den 24-årig sit vindue ned og begyndte først at råbe og skælde ud af de to mænd, før han hoppede ud af sin bil og gik over at slog føreren – som han troede var spirituspåvirket – i hovedet.

Den 24-årige mand løb derefter over i sin egen bil igen. Her blev han kort tid efter mødt af passageren fra den anden bil, der reagerede på, at hans ven var blevet slået i hovedet.

Det fik den 24-årige mand til at trække en 50 centimeter lang machete, som han huggede ud efter passageren og ramte ham i panden.

Hugget efterlod en tre centimeter lang flænge i mandens pande.

Under retssagen mod den 24-årige mandag kom det frem, at de to mænd i den anden bil faktisk slet ikke var påvirket at spiritus. De skulle blot ned at hæve nogle kontanter, fortæller anklager Majbrit Bak ifølge Nordjyske.

Den 24-åriges motiv var, at han var blevet sur, fordi han troede, de kørte spirituskørsel. Han fortalte derudover, at han selv er misbruger og var stærkt påvirket af stoffer den dag.

I forbindelse med en ransagning og anholdelsen af den 24-årige mand fandt man også to kilo hash i et skur på hans adresse.

SE OGSÅ: KNIVSTIKKERI PÅ AMAGER – ALVORLIGT TILSKADEKOMMEN

Ved Retten i Hjørring blev den 24-årige dømt ti måneders ubetinget fængsel for hugget med macheten, de to kilo hash og overtrædelse af knivloven. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

Den 24-årige var før gerningstidspunktet næsten lige blevet løsladt efter at have afsonet en dom for trusler med kniv, oplyser anklageren ifølge Nordjyske.ANDRE LÆSER OGSÅ