Gymnasieelever stukket ned: Nu modtager klassekammerater krisehjælp

En 17-årig dreng og en 18-årig mand blev dræbt under et knivstikkeri mandag aften i Høje-Taastrup – en anden 17-årig dreng blev også stukket ned, men er indlagt uden for livsfare. To af de tre ofre er elever på Vestskovens gymnasium i Albertslund

‘Kære alle, vi har desværre modtaget meddelelse om, at D (navn og klasse udeladt red.) er blevet dræbt ved et knivstikkeri i Høje Taastrup i går aftes. K (navn og klasse udeladt red.) er indlagt på hospitalet, men han er ved bevidsthed.’

Sådan starter en intern mail fra rektoren på Vestskovens Gymnasium i Albertslund til alle elever på skolen. Mailen er sendt efter et grusomt knivstikkeri mandag aften klokken 22.57 ved Skjeberg Allé i Høje-Taastrup, hvor tre teenagere blev stukket ned.

En 17-årig og en 18-årig blev dræbt, mens en anden 17-årig er indlagt uden for livsfare. En af de dræbte døde på stedet, mens en anden senere afgiv ved døden på hosptalet.

På Vestskovens Gymnasium i Albertslund er nyheden om, at en af de dræbte og den indlagte 17-årige er elever på skolen, kommet som et chok.

Ifølge den interne mail fra rektoren, har hun tirsdag morgen været i kontakt med klasselærerne til de to elever.

‘Klasserne vil få besøg af en krisepsykolog senere i dag (tirsdag) red.). Krisepsykologen vil også være til rådighed for øvrige elever og medarbejdere, som har behov for det,’ lyder det i mailen fra rektoren.

Den dræbte gik på anden årgang på gymnasiet, mens den indlagte går på første årgang.

‘Det er helt forfærdeligt og meningsløst, at et ungt menneske dør og vores tanker går til hans familie og nærmeste. Æret være Ds minde’ skriver rektoren.

Tirsdag er flaget på halvt på Vestskovens Gymnasium

SE OGSÅ: 28-ÅRIG BLEV STUKKET 18 GANGE MED KNIV

Det var mandag aften klokken 22.57, at Københavns Vestegns Politi i første omgang modtog anmeldelsen om et knivstikkeri ved Skjebjerg Allé i Høje-Taastrup.

Kort efter ankom politiet til stedet sammen med flere ambulancer, hvor man kunne konstatere, at tre personer var ramt af knivstik.

En var dræbt på stedet, mens to andre blev hastet på hospitalet. Her afgik den ene ved døden, mens en 17-årig stadig er indlagt uden for livsfare.

“Efterforskningen er stadig i et indledende stadie, så vi kan ikke lægge os fast på et motiv endnu. Men alt tyder på, at der er tale om en intern hændelse,” siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Morten Steen tirsdag morgen til Ritzau.

Der er endnu ingen anholdte i sagen.

Politiet søger vidner, der har set noget i området omkring anmeldelsestidspunktet.

“Vi hører meget gerne fra vidner, som har set noget mistænkeligt før, under eller efter hændelsen på Skjeberg Allé lidt før klokken 23.00 mandag,” udtaler vicepolitiinspektør Charlotte Skovby tirsdag morgen.

De pårørende er underrettet.

Kort efter knivstikkeriet i nat