Grove indbrud begået hos folk under begravelser

To mænd er tiltalt for en række grove indbrud, der alle blev begået i fællesskab, mens beboerne var i dyb sorg og til begravelse. Anklagemyndigheden vil forsøge at få udvist dem begge

En 39-årig og en 59-årig mand er ved Retten i Hjørring blevet tiltalt for at have udført en række grove indbrud på adresser i Nordjylland, Thy og Vestjylland.

Ved indbruddene er der ifølge anklagemyndighedens tiltale blevet stjålet værdier for over 700.000 kroner. Det står samtidig klart, at politiet mener, at alle indbruddene er begået mod borgere, der var til begravelser, mens de tyverierne skete.

Det største indbrud, som de to mænd er tiltalt for, blev begået den 2. september 2023 på en adresse i Gistrup ved Aalborg, hvor der blev stjålet kontanter, tasker og smykker til en samlet værdi af cirka 334.332 kroner, skriver TV 2 Nord.

De to mænd har siden deres anholdelser siddet varetægtsfængslet.

Det fremgår på nuværende tidspunkt ikke, hvordan de forholder sig til anklagerne, ligesom det endnu ikke er beskrevet, hvordan de to mænd har fundet ud af, hvornår beboerne var væk hjemmefra og til begravelser.

Sagen starter på onsdag og løber ved Retten i Hjørring. Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om udvisning.

I en anden alvorlig sag er en 46-årig lærerinde blevet stukket ned bagfra med kniv i nakke og i ryg. Den sag er der nu nye oplysninger i, meddeler politiet. Kvinden blev i første omgang fløjet på hospitalet i livsfare med en lægehelikopter.

Illustrationsfoto