Nye oplysninger: Lærerinde stukket ned bagfra i grønt område

En 46-årig lærerinde blev knivangrebet under en gåtur i en nærliggende park til hendes folkeskole. Nu er en 21-årig kvinde tiltalt i sagen

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har rejst tiltalte mod en 21-årig kvinde, der er bosat i Roskilde.

Kvinden er tiltalt for drabsforsøg, efter hun tilbage i september 2023 ifølge politiet stak en 46-årig lærerinde ned bagfra med kniv i et grønt område ved Hyrdehøj i Roskilde, da lærerinden var ude at gå en tur. Overfaldet var tilsyneladende fuldstændig umotiveret.

Stikkene ramte offeret i ryggen og nakken og var så alvorlige, at kvinden i kritisk tilstand blev fløjet på Rigshospitalet.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Politiet var massivt til stede i området efter knivstikkeriet

Gerningsmanden flygtede fra stedet efter knivstikkeriet, men efterforskningen førte en måned senere til, at en 21-årig kvinde kunne anholdes.

Det var ifølge Midt- og Vestsjællands Politi omfattende videoovervågning fra kameraer i området, der førte til, at man kunne skride til anholdelse af kvinden.

“Sagen er et godt eksempel på værdien af videoovervågning. Jo nemmere og hurtigere vi kan få overblik over kameraer i et givent område, jo mere hjælper det vores efterforskning af især de alvorlige sager. Derfor opfordrer vi til, at flest muligt får registreret deres kameraer i politiets kameraregister”, siger politikommissær Kim Lech fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Sagen bliver behandlet ved Retten i Roskilde og forventes at komme for retten den 17. september.

Presse-fotos.dk vil forsøge at søge aktindsigt i anklageskriftet rettet mod den 21-årige kvinde.

Presse-fotos.dk dækkede også grundlovsforhøret, da den 21-årige kvinde blev varetægtsfængslet. Her kom det blandt andet til offentlighedens kendskab, at hun havde skrevet meget forfærdelige ting ned i sin dagbog.