27. okt. 2023 - 9:31

‘Jeg vil ikke dræbe, men jeg kan ikke stoppe’ – anholdt kvinde har uhyggelig dagbogDen 21-årige kvinde, der er varetægtsfængslet for at have stukket en 46-årige kvinde ned på et stisystem i Roskilde, har skrevet forfærdelige ting ned i sin dagbog

‘Vil have blod, hader larm’, ‘I dont wanna kill, But i cant stop’ og ‘Planen er lavet og datoen er sat. Folk vil dø’.

Det er sætninger, som en 21-årige kvinde, der er anholdt for at have stukket en 46-årig lærerinde i nakke og ryg på en sti i Hyrdehøj Skov i Roskilde i sidste måned, har skrevet ned i sin dagbog.

De nedskrevne ord kom til offentlighedens kendskab via politiet under et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde i onsdags dagen efter, den 21-årige var blevet anholdt i sit hjem i Roskilde.

Selv forklarer den 21-årige kvinde, at man ikke skal lægge noget i ordene fra hendes dagbog.

“Det kan godt være, der er nogen, jeg ikke kan lide, men jeg ville ikke gøre nogen fortræd,” siger den 21-årige sigtede ifølge Sjællandske Nyheder, der har været til stede under grundlovsforhøret.

Sætninger skulle ifølge dagbogen være skrevet i september og tre dage før knivstikkeriet, men kvinden hævder selv, at de er skrevet i 2021 eller 2022.

Ved grundlovsforhøret viste anklager Sebastian Stentoft desuden flere sider fra dagbogen, hvor der bliver nævnt had og drab.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: KVINDE FORSØGT DRÆBT PÅ STI: STUKKET I NAKKE OG RYG

Den 21-årige kvinde forklarer, at hun på dagen for knivoverfaldet gik en tur på stierne omkring gerningsstedet, fordi hun dyrker Pokemon Go.

Hun var til stede i området en til to timer, men oplevede ikke noget usædvanligt, og ifølge hende selv havde hun ikke hørt om sagen, før hun blev anholdt.

Det kom desuden til offentlighedens kendskab, at Midt- og Vestsjællands Politi under den 21-åriges anholdelse ud over dagbogen har fundet flere køkkenknive og mindre knive på hendes værelse.

Til det forklarede den unge kvinde under grundlovsforhøret, at hun bruger dem til at skære i sig selv.

Den 21-årige er sur og vred på psykiatrien, fordi hun ikke har fået hjælp.

Hun siger ifølge Sjællandske Nyheder under grundlovsforhøret, at hun hører stemmer om at dræbe.

Dagen efter knivoverfaldet skrev den 21-årige i dagbogen ‘Why did I stab her?’

Da anklager Sebastian Stentoft spørg hende direkte, om hun har stukket nogen ned, svarer den sigtede dog nej.

(Artiklen fortsætter under billedet)

SE OGSÅ: 46-ÅRIG LÆRERINDE STUKKET NED BAGFRA: ‘JEG MÆRKEDE EN STÆRK SMERTE I NAKKEN’

Midt- og Vestsjællands Politi kunne skride til anholdelse af den 21-årige kvinde, efter man blandt andet havde set overvågningsbilleder, der viste, at hun ankom til sin opgang, så det passede med, at hun kunne være gået direkte hjem efter knivoverfaldet.

Samtidig havde hun præcis det tøj på, som signalementet beskrev.

Den 46-årige kvinde, der blev stukket ned, havde to stiksår i nakke og ryg, men var ved bevidsthed, da politiet ankom til stedet.

Hun var i en periode i livsfare, men blev fløjet til behandling på hospitalet i en lægehelikopter.

Her var hun i stabil tilstand, da hun ankom til og blev udskrevet et par dage efter.

Den 46-årige kvinde er lærerinde på en nærliggende skole til gerningsstedet. Ifølge offeret har hun aldrig set hende, der knivoverfaldt hende før.

Knivoverfaldet skete mandag den 18. september om eftermiddagen.

Den 21-årige kvinde blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i surrogat til 16. november. Hun er sigtet for drabsforsøg og nægter sig selv skyldig.