13. sep. 2023 - 10:41

Forsøgte at tage pistol fra betjent: Nu skal han i fængsel i to årEn 24-årig mand fik onsdag en dom på to års fængsel, fordi han havde forsøgt at få fat i en politibetjents tjenestevåben under en anholdelse i Grenå i marts i år.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Annonce

Episoden skete natten til 23. marts i år, hvor politiet rykkede ud til et overfald på en beværtning i Grenå.

Efterfølgende anholdt politiet den formodede gerningsmand i en lejlighed i nærheden.

LÆS OGSÅ: 13-årig dreng fundet skuddræbt: ‘Det er en ekstremt alvorlig forbrydelse’

På samme adresse befandt den 24-årige mand sig også, og han blev aggressiv og opfarende, da han så politiet.

Da betjentene ville anholde ham, gjorde han kraftigt modstand, mens han råbte flere trusler rettet mod dem, og han forsøgte gentagne gange at trække den ene betjents pistol op af hylsteret. Desuden prøvede han flere gange at få fat i en kniv, han havde i baglommen.

Annonce


Det lykkedes dog betjentene at få lagt ham i håndjern og transporteret til politistationen uden, at nogen kom til skade.

LÆS OGSÅ: Flere rocker- og bandeklubber lukkes nu på Vestegnen

Den 24-årige blev varetægtsfængslet, og tirsdag blev han så dømt for trusler mod betjentene og forsøg på besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

”Vi har desværre set flere af de her tilfælde, hvor man forsøger at få fat i betjentes skydevåben, typisk i forbindelse med en anholdelse. Det er jo særdeles farligt og kan ende helt galt, og dommen her viser, hvor alvorligt retten også ser på den slags sager, ” siger specialanklager hos Østjyllands Politi, Jakob Beyer, i pressemeddelelse.

Annonce

Den 24-årige nægtede sig skyldig. Han valgte dog at modtage dommen.ANDRE LÆSER OGSÅ

VI ANBEFALER