21. jun. 2022 - 13:13

Flere miljøaktivister anholdt efter aktion mod ArlaDyre- og miljøorganisationen Animal Rebellion lavede tirsdag formiddag en aktion ved Arla i Ishøj. Det er planen, at der skal demonstreres på stedet hele ugen.

Det var hverken Spiderman eller Batman, som Arla-medarbejderne kunne se kravle rundt på Arlas Distributions Centers tage i Ishøj tirsdag formiddag omkring klokken 11.

Til gengæld var det aktivister fra Animal Rebellion, der med slogans som ’Komælk=Klimakollaps’ og ’Luk animalsk landbrug’ prøvede at få deres sag igennem.

SE OGSÅ: UHYGGELIG VIDEO VISER KNIVDRAB PÅ 31-ÅRIG

Aktivisterne satte sig også på vejen og blokerede indgangen til Arla, ligesom de malede slogans på flere af mælkeproducentens køretøjer.

’Animal Rebellion forstyrrer, blokerer og demonstrerer fredeligt ved Arlas distributionscenter i en uge, for at gøre opmærksom på, at det animalske landbrug er Danmarks største CO2-udleder, og at Arla udnytter og reducerer køer til at være intet andet end malkemaskiner og produkter til menneskets fornøjelse,’ skriver Animal Rebellion på deres Facebookside.

Vagtchefen fra Vestegnens Politi fortæller til Presse-fotos.dk, at otte personer fra Animal Rebellion er anholdt i forbindelse med aktionen.

”Vi har været derude og haft en god dialog med både aktivisterne og med Arla. Det hele er forløbet i god ro og orden. Aktivisterne vil gerne ud med nogle budskaber, og Arla vil selvfølgelig gerne drive deres forretning,” fortæller vagtchefen.

SE OGSÅ: ALVORLIGT FÆRDSELSUHELD PÅ VESTEGNEN: ‘EN MOR GÅR RUNDT BLANDT BETJENTENE OG GRÆDER’

Han oplyser desuden til Presse-fotos.dk, at sigtelserne blandt de otte anholdte er ulovlig indtrængning, brud på ordensbekendtgørelsen, brud på færdselsloven og for hærværk, da nogle af medlemmerne har malet graffiti på Arlas køretøjer.

Animal Rebellion er ifølge dem selv en global massebevægelse, der bruger civil ulydighed til at skabe en overgang fra animalsk langbrug til bæredygtig plantebasseret landbrug. Det gør de, fordi de vil redde klimaet fra de værste følgevirkninger, som de mener, at animalsk landbrug er med til at fremme.

”Det animalske landbrug smadrer klimaet og er samtidig skyld i den etiske krise, vi befinder os i, hvor vi slavegør dyr imod deres vilje. Klimaet skranter, ø stater synker i havet og folk må forlade deres hjem i syd. Det er konsekvenserne af, at firmaer ikke skifter til plantebasserede produkter,” fortæller Djøf Nielsen fra Animal Rebellion til Presse-fotos.dk og tilføjer:

”Det er tid til, vi ser os selv og dyrene i øjnene. Vi skal tage ansvar for vores planet, og de medvæsener vi er her sammen med.”

Djøf Nielsen er et aktivist navn. Presse-fotos.dk er bekendt med Djøfs rigtige identitet.